Revista care te menține sănătos

Știri

Trei beneficii surprinzatoare ale vinului rosu

9 octombrie 2014
Share

Consumul alcoolului in exces nu este niciodata bun pentru sanatate, dar daca exista o bautura pe care ar trebui sa o alegeti, dar bauta cu moderatie, aceasta este vinul. Orice alcool consumat cu ​​moderatie (nu mai mult de un pahar pe zi) poate ajuta la protejarea inimii si a vaselor de sange, precum si la reducerea deteriorarii celulelor. Dar vinul are alte trei beneficii surprinzatoare.

 

Poate imbunatati aspectul pielii

 

Vinul contine un antioxidant, numit resveratrol, de obicei gasit in struguri. Studiile sustin ca acesta poate preveni deteriorarea vaselor de sange si poate asigura un nivel mai scazut de colesterol „rau”, dar noi cercetari arata ca ar putea face minuni pentru piele. Un studiu in dermatologie si terapie a constatat ca resveratrolul a fost capabil sa inhibe cresterea bacteriilor cauzatoare de acnee intr-o proportie mai mare decat tratamentul obisnuit cu peroxid de benzoil. A mers chiar mai bine atunci cand a fost combinat cu peroxid de benzoil. Dar studiul a fost realizat sub microscop, studiindu-se celulele care contineau bacteriile ce cauzau acneea. Exista insa unele companii de cosmetice care deja includ resveratrol in produsele lor pentru presupusele beneficii antiimbatranire.

 

Ar putea pastra dintii sanatosi

 

Un pahar de vin rosu poate proteja dintii si gingiile. Un studiu publicat in Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara a constatat ca vinul rosu are actiuni antimicrobiene impotriva bacteriilor care cauzeaza carii, boli ale gingiilor si pierderea dintilor. Vinul s-a dovedit mai eficient la uciderea bacteriilor decat o solutie de apa si 12% alcool. Cercetatorii suspecteaza ca acest aspect are de-a face cu polifenolii din vin, un grup de fitochimicale, care includ resveratrol. Desigur, un pahar de vin nu este un substitut pentru clasicul periaj al dintilor.

 

Protejeaza impotriva racelii

 

Savurand un pahar de vin ati putea evita raceala. Un studiu publicat in Jurnalul American de Epidemiologie a analizat obiceiurile de consum a 4.000 de membri ai facultatilor de la cinci universitati diferite din Spania. Dupa un an, cei care au baut mai mult vin au fost mai putin expusi la a contracta o raceala comparativ cu cei care nu au baut deloc sau persoane care au baut doar bere sau bauturi spirtoase.

 

Mircea Doaga

 

Sursa: health.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.