Revista care te menține sănătos

Știri

Treburile casnice reduc riscul bolilor de inimă

Mădălina Cristea; sursă: sciencedaily.com
1 martie 2022
Share
Treburile casnice reduc riscul bolilor de inimă

Alergarea sau mersul rapid nu reprezintă singura modalitate de a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Simplul fapt de a sta în picioare și a derula activități de rutină, inclusiv treburi casnice şi activităţi de îngrijire personală, le poate aduce beneficii cardiovasculare femeilor în vârstă. Concluzia le aparţine specialiştilor de la University of California, San Diego.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar CardioVita, recomandat pentru reducerea oboselii şi menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.

Mişcarea dictează sănătatea inimii

Cercetătorii americani au studiat impactul mișcării din viața de zi cu zi asupra riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. În acest sens, ei au folosind un algoritm de învățare automată și au descoperit că pericolul scade pe măsura ce nivelul de activitate creşte.

Comparativ cu femeile care fac mişcare cel mult două ore pe zi, în cazul doamnelor care fac mişcare cel puţin patru ore pe zi au fost remarcate următoarele aspecte:

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar CardioSuport Naturalis, recomandat pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare şi reducerea îmbătrânirii celulare.

Spălatul vaselor, corvoadă sau beneficiu cardiovascular?

„Studiul demonstrează că orice formă de mişcare contează când vine vorba despre prevenirea bolilor cardiovasculare”, explică unul dintre autorii cercetării, Steve Nguyen, cercetător la Herbert Wertheim School of Public Health din cadrul University of California, San Diego.

Oamenii de ştiinţă au folosit un algoritm de învățare automată pentru a centraliza fiecare minut petrecut, în timpul zilei, de către participantele la studiu. Astfel a fost determinat timpul alocat pentru statul în şezut; statul într-un vehicul; statul nemişcat; mişcarea alocată activităţilor cotidiene; mersul sau alergarea.

În acest mod, ca parte a studiului Women’s Health Initiative Objective Physical Activity and Cardiovascular Health, cercetătorii au măsurat activitatea fizică a 5.416 femei. La începerea proiectului, acestea aveau vârste cuprinse între 63 şi 97 de ani şi nu sufereau de boli cardiovasculare.

Participantele la studiu au purtat, timp de şapte zile, un accelerometru. Acest instrument a permis determinarea precisă a timpului alocat mişcării şi a tipurilor de comportamente comune din viața de zi cu zi care duc la mișcare. Până la finalul cercetării, 616 femei au fost diagnosticate cu boli cardiovasculare; 268 cu boală coronariană; 253 au avut un accident vascular cerebral și 331 au murit din cauza unor boli cardiovasculare. Evoluţia stării acestora a fost asociată cu timpul alocat activităţii zilnice în viaţa de zi cu zi.

Foarte important de menţionat este că în orice activitate pe care o desfăşuraţi trebuie să existe o măsură. Încercaţi să nu vă epuizaţi cu munca în gospodărie sau cu activitatea fizică excesivă. Moderaţia este cheia. Sedentarismul şi surmenajul sunt două extreme care vă pot pune viaţa în pericol. Treburile casnice şi relaxarea pot coexista armonios în viaţa dumneavoastră. În acest sens, este important să vă dozaţi eforturile depuse în activităţile zilnice; să vă stabiliţi priorităţile şi, cel mai important, să nu vă fie teamă să cereţi ajutor din partea rudelor.

Bolile de inimă: femei vs. bărbaţi

Bolile cardiovasculare în România

Potrivit datelor furnizate de Societatea Română de Cardiologie, 60% dintre decesele din ţara noastră sunt cauzate de bolile cardiovasculare.

Dintr-un studiu publicat de Eurostat rezultă că România se află pe locul patru, la nivel Uniunii Europene, când vine vorba despre decesele cauzate de afecţiuni ale inimii.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.