Revista care te menține sănătos

Știri

Tratamentul cu insulina glargina intarzie cu 28% instalarea diabetului zaharat 2

27 iulie 2012
Share

In urma unui studiu clinic de amploare, realizat in 40 de tari din intreaga lume, s-a descoperit ca injectiile cu insulina glargina (un analog al insulinei umane), utilizate in tratamentul diabetului mentin glicemia la un nivel normal si nu cresc riscul de afectiuni cardiovasculare.

De asemenea, rezultatele cercetarii au aratat ca acest tratament a intarziat cu 28% evolutia de la starea de prediabet la faza de diabet zaharat de tip 2 iar cresterea in greutate a fost mai redusa in cazul participantilor din grupul tratat cu insulina glargina.

Studiul ORIGIN (Outcome Reduction with an Initial Glargine Treatment) a implicat peste 12.500 de participanti diagnosticati cu prediabet sau diabet zaharat de tip 2 in faza incipienta si cu risc cardiovascular ridicat, dintre care 6.264 de participanti au fost alesi aleatoriu pentru a fi tratati cu insulina glargina.

La finalul perioadei de sase ani cat a durat cercetarea s-a concluzionat ca injectiile cu insulina glargina mentin un control glicemic excelent, incetinesc evolutia disglicemiei si nu au efecte grave asupra sanatatii pe termen lung, in conditiile aplicarii unor masuri legate de stilul de viata, modificari la nivelul dietei si administrarii de alti agenti antidiabetici pe cale orala.

Diabetul reprezinta o boala grava care, daca nu este tratata corespunzator, poate duce la complicatii macrovasculare ce pot provoca infarct miocardic, atac cerebral si boala vasculara periferica. Incidenta diabetului de tip 2 este in continua crestere, in prezent existand peste 310 milioane de persoane in intreaga lume care traiesc cu aceasta afectiune.

Paula Rotaru

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.