Un nou studiu pune in lumina modul in care celulele regenereaza invelisul protector din jurul fibrelor nervoase din creier. Acest invelis este realizat dintr-o substanta numita mielina, ce formeaza o teaca protectoare, si este neaparat necesar in ceea ce priveste transmiterea semnalelor nervoase, autorizeaza vederea etc. In cazul pacientilor care sufera de scleroza multipla, stratul protector care inconjoara fibrele nervoase, teaca de mielina, este deteriorat.
Studiul realizat de expertii universitatilor din Edinburgh si Cambridge, Marea Britanie, a descoperit ca celulele imune (macrofage) ajuta la regenerarea mielinei.
Aceste celule elibereaza practic un compus numit activin-A, ce activeaza producerea de mielina. Terapiile deja existente actioneaza prin reducerea prejudiciului initial adus mielinei, fara a promova insa regenerarea. Astfel, acest studiu ar putea conduce la aparitia unor noi tratamente care sa regenereze mielina si sa ajute la redobandirea functiilor pierdute la pacientii cu scleroza multipla.
Ruxandra Raica
Sursa: Naturalnews.com