Mierea nu este doar un ingredient pe care-l folosim pentru a indulci ceaiul sau cafeaua. Pe langa gustul bun si aroma placuta, mierea este „inzestrata” cu o multime de beneficii pentru sanatate. Mierea de albine are actiune antivirala, antiinflamatoare, antibacteriana, antioxidanta, protejand sistemul imunitar. Raceala este o infectie virala a tractului respirator superior, iar printre simptomele ei se numara durerile in gat, tusea, stranutul, secretiile apoase, acestea disparand definitiv dupa 7-10 zile.
Simptomele racelii ar putea fi insa alungate cu ajutorul mierii de albine. Descoperiti mai jos 5 remedii eficiente pe baza de miere de albine care va vor scapa de suparatoarea raceala.
Miere de albine si scortisoara
Scortisoara este, de asemenea, un condiment cu proprietati antiinflamatoare, antioxidante, antivirale si antibacteriene. Are efect decongestionant si reduce iritatia din gat. Amestecati o lingura de miere cu un sfert de lingurita de pudra de scortisoara si consumati de 2 ori pe zi, timp de 3 zile. Puteti amesteca mierea si scortisoara si in salatele de fructe, le puteti adauga in sucurile de fructe, ceaiuri etc.
Miere, lamaie si ghimbir
Taiati o lamaie felii si puneti feliile intr-un borcan. Adaugati apoi mierea, acoperind feliile de lamaie. Radeti putin ghimbir si lasati cateva ore amestecul la macerat. Fiebeti apa, turnati un sfert de cana, adaugati 2 lingurite din amestecul obtinut si beti lichidul. Pastrati in frigider borcanul. Ghimbirul calmeaza inflamatia gatului, raguseala si ajuta la eliminarea mucozitatilor. De asemenea, va puteti prepara si ceai de ghimbir din ghimbir taiat felii si indulcit cu miere.
Miere si ceapa
Se taie o ceapa rosie felii, se pun feliile intr-un bol si se adauga 2-3 linguri de miere si un varf de lingurita de zahar. Se lasa peste noapte, se acopera si se consuma a doua zi dimineata. Practic, veti obtine un sirop. Ceapa are proprietati antiseptice si antiinfectioase si lupta impotriva racelii. Atunci cand este consumata cruda, ceapa actioneaza precum un antibiotic natural. Este un bun antitusiv si contribuie la intarirea sistemului imunitar impreuna cu mierea de albine.
Miere de albine, un cocktail de vitamine
Sirop de ridiche neagra si miere
Ridichea neagra este un aliat de incredere impotriva racelii datorita continutului de vitamina C, vitamine B, potasiu, magneziu, fier, ce sustin sistemul imunitar. Siropul de ridiche neagra se obtine foarte usor. Se spala ridichea, se taie capacul si cu ajutorul unui cutit si a unei lingurite se scobeste in mijloc. Se adauga apoi cateva linguri de miere si se lasa la macerat peste noapte, pentru a se obtine un sirop. Este recomandat in caz de raguseala si tuse.
Mierea manuka raw, antibiotic natural
Ceai de lamaie indulcit cu miere
Stim deja faptul ca vitamina C este indicata atunci cand suntem raciti, deoarece ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor si virusurilor, intarind sistemul imunitar. In aceasta perioada este indicat sa beti ceai de lamaie indulcit cu miere sau ceai de tei. Atat ceaiul de tei, cat si mierea au actiune calmanta, mai ales daca aveti dureri in gat.