Diversii tocoferoli, adica varietati de vitamina E, se gasesc din belsug in uleiurile vegetale, obtinute din germeni sau seminte, de pilda uleiul de floarea-soarelui, uleiul de soia, uleiul de masline. Pentru a fi absorbita in mucoasa intestinala, vitamina se combina cu molecule de grasime. Ca si in cazul celorlalte vitamine liposolubile A, D si K, este necesar ca hrana zilnica sa contina o oarecare cantitate de grasimi, pentru ca vitaminele sa poata fi asimilate in intestin. Primele semne ce ne avertizeaza asupra unei posibile carente de vitamina E sunt:
– scaderea acuitatii vizuale
– imbatranirea pielii
– senzatia de oboseala, randamentul scazut
– inflamatiile intestinale
– sterilitatea
– bolile de inima
– petele de batranete aparute pe piele
– nervozitatea
– dificultatea de concentrare
– vindecarea anevoioasa a ranilor.
Sinonim: vitamina E.
Dicționar medical
Tocoferol
13 decembrie 2010
Termeni similari Tocoferol