Daca sunteti o persoana impatimita a supelor mai ales pe timp de iarna, vestile sunt foarte bune, deoarece, potrivit unui nou studiu, se pare ca un compus intalnit in supa de gaina, numit carnozina, ar putea ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva gripelor si racelilor inca din primele stadii ale bolii. Pentru a beneficia de proprietatile supei, trebuie totusi sa ingerati o cantitate semnificativa, astfel incat sa fiti protejati impotriva infectiilor.
O supa care sa contina carne de gaina/pui, ceapa, cartofi dulci, morcovi, telina, patrunjel, sare si piper este mai mult decat indicata in zilele reci, de iarna. Cercetatorii de la Universitatea din Nebraska, Statele Unite ale Americii, au descoperit ca aceasta combinatie dintre legume si carnea de pasare din supa duce la atenuarea inflamatiei cailor respiratorii. Supele sunt recomandate deoarece sunt bogate in vitamine ce influenteaza concentratia de limfocite, un tip de globule albe, iar nutrientii sunt mult mai usor absorbiti de catre organism.
Ruxandra Raica
Sursa: www.dailymail.co.uk