Consumul unui pahar cu suc de grepfrut pe zi ar putea creste eficienta medicamentelor impotriva cancerului, potrivit unui studiu. Pacientii care combina acest fruct cu medicamentele impotriva cancerului ar putea obtine importante beneficii. Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Chicago afirma ca aceasta combinatie ar putea ajuta pacientii sa evite efectele secundare asociate cu supradozele de medicamente.
Sucul de grepfrut ar preveni aparitia enzimelor din tractul gastro-intestinal care descompun anumite medicamente, ceea ce inseamna ca in fluxul de sange pot patrunde cantitati mai mari din medicamentele respective. Tocmai de aceea, medicii le interzic pacientilor sa consume anumite fructe cand iau diferite medicamente, deoarece acest lucru poate avea grave efecte secundare. Efectul grepfrut-ului asupra enzimelor din intestin incepe in termen de cateva ore dupa ce a fost consumat si dispare gradat, pe parcursul catorva zile.
Cercetatorii au vrut sa testeze daca sucul de grepfrut poate fi utilizat intr-un mod controlat pentru a creste eficacitatea substantei numita sirolimus, substanta continuta de un medicament impotriva cancerului. S-a descoperit ca o doza optima ajuta pacientii astfel incat cancerul sa nu evolueze.
Ruxandra Raica
Sursa: www.dailymail.co.uk