Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Strepsils cu vitamina c 100 mg

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Sirop, granulat cu extract de Anemone pulsatilla 6 CH 0,95 g, Rumex crispus 6 CH 0,95 g, Bryonia disica 3 CH 0,95 g, Ipecacuahna 3 CH 0,95 g, Spongia tosta 3 CH 0,95 g, Sticta pulmonaria 3 CH 0,95 g, Antimonium tartaricum 6 CH 0,95 g, Myocarde 6 CH 0,95 g, Coccus cacti 3 CH 0,95 g, Drosera TM 0,95 g, Sirop de Tolu 19 g, Sirop de Polygala 19 g; cutie x 1 fl. x 200 ml; cutie x 2 tuburi x 4 g

Indicatii:

Tuse de orice origine, laringite, traheite, bronsite.

Doze:

Hiperaldosteronism primar: 100-400 mg/zi, fractionat in 4 prize; retentii hidrosaline cu hiperaldosteronism secundar, la adulti: 25-200 mg/zi, la copii: 3 mg/kg/zi, fractionat in 4 prize. hipertensiune arteriala esentiala, initial 50-100 mg/zi, in 2 prize, aprox. 2 saptamani pana se obtine efectul hipotensor dorit, apoi doze de intretinere individualizate.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la substantele active sau la oricare din excipienti. Insuficienta hepatica severa. Glaucom cu unghi inchis. Feocromocitom. Administrarea concomitenta a Stalevo cu inhibitori neselectivi de monoaminooxidaza (MAO-A si MAO-B), de exemplu fenelzina, tranilcipromina. Antecedente de sindrom neuroleptic malign (SNM) si/sau rabdomioliza fara etiologie traumatica.

Atentionari:

Stalevo nu este recomandat pentru tratamentul reactiilor extrapiramidale induse de medicamente. Precautii la pacientii cu boli cardiovasculare sau pulmonare severe, astm bronsic, boala renala, hepatica sau endocrina sau cu istoric de ulcer gastro-duodenal sau convulsii. Administrarea concomitenta de antipsihotice cu proprietati de blocare a receptorilor dopaminergici, in particular antagonisti ai receptorilor D2, trebuie efectuata cu precautie si pacientul observat atent in ceea ce priveste pierderea efectului antiparkinsonian sau agravarea simptomelor parkinsoniene. Entacapona in asociere cu levodopa a fost asociata cu somnolenta si episoade de instalare brusca a somnului, la pacientii cu boala Parkinson si de aceea trebuie manifestata prudenta privind conducerea de vehicule sau folosirea de utilaje.

Reactii adverse:

Levodopa/carbidopa – datorate activitatii neurofarmacologice centrale a dopaminei. Aceste reactii pot fi diminuate de obicei prin scaderea dozei de levodopa. Cele mai frecvente reactii adverse sunt dischineziile, incluzand miscarile coreiforme, distonice si alte miscari involuntare. Spasmul muscular si blefarospasmul pot fi considerate ca semne precoce pentru luarea in considerare a scaderii dozei de levodopa. De asemenea, greata, legata de o activitate dopaminergica centrala crescuta, este o reactie adversa frecventa a asocierii levodopa/carbidopa. Modificarile psihice – incluzand ideatia paranoida si episoadele psihotice; depresia, cu sau fara tendinte de suicid; disfunctia cognitiva. Ritm cardiac neregulat si/sau palpitatii, episoade hipotensive ortostatice, episoade bradikinezice (fenomenul „on-off”), anorexie, varsaturi, ameteala si somnolenta. Entacapona – Cele mai frecvente reactii adverse determinate de entacapona se datoreaza cresterii activitatii dopaminergice si apar cel mai adesea la inceputul tratmentului. Reducerea dozelor de levodopa scade severitatea si frecventa reactiilor. Cealalta clasa majora de reactii adverse sunt simptomele gastro-intestinale, incluzand de exemplu, greata, varsaturi, dureri abdominale, constipatie si diaree. Urina poate fi colorata in rosu-maroniu, dar acesta este un fenomen fara semnificatie.