Revista care te menține sănătos

Mama și copilul

Scoala a inceput, problemele de sanatate nu intarzie sa apara

20 septembrie 2012
Share

Toamna isi revendica atat soarele, cat si vacanta celor mici care deja au intrat in febra noului an scolar. Desi este locul unde copiii se dezvolta, acumuleaza informatii si invata sa socializeze, scoala prezinta si un aspect mai putin placut, si anume: este locul propice dezvoltarii germenilor, care pot cauza raceala si gripa. Pentru sanatatea copiilor dumneavoastra avem cateva sfaturi utile care ii vor feri de eventualele probleme.

Uniforma este spalata si calcata, penarele sunt noi-noute, iar ghiozdanele sunt facute, prin urmare totul este pregatit pentru inceperea noului an scolar. Din pacate insa, entuziasmul copiilor de a se intoarce la scoala poate fi marcat de un debut brusc de raceala si gripa, iar acest fapt este dovedit stiintific: un studiu arata ca peste 84% dintre copii racesc la inceput de an scolar.

Igiena precara, principala cauza a raspandirii germenilor

In fiecare an, cadrele didactice si parintii deopotriva incearca sa asigure o sala de clasa curata, astfel incat sa minimizeze riscul bolilor contagioase. Insa, in ciuda eforturilor depuse, copiii tot se vor imbolnavi, deoarece sunt curiosi, tot impul in miscare.

S-a demonstrat ca un copil atinge in medie peste 300 de suprafete la fiecare 30 de minute, astfel incat este practic inevitabil ca germenii sa nu fie imprastiati in jur. Si, dupa cum bine stim, toate bolile infectioase sunt transmisibile prin atingere, este foarte simplu sa ne dam seama ca riscul de a contracta un virus este extrem de ridicat.

Pentru a mentine acest risc la un nivel minim, va oferim sase sfaturi prin care ii puteti asigura micutului dumneavoastra o sanatate de fier:

  • Curatati bine cu dezinfectant ghiozdanul, pixurile, creioanele si alte produse cu care intra in contact copilul.
  • Asigurati-va ca in ghiozdan exista tot timpul la indemana un pachet cu batiste nazale si incurajati copilul sa le foloseasca atunci cand stranuta sau tuseste.
  • Aveti grija ca micutul sa doarma suficient.
  • Cresteti imunitatea copilului incurajandu-l sa faca miscare regulat.
  • Oferiti un regim alimentar echilibrat si hranitor, bazat pe legume si fructe proaspete, bogate in vitamine si minerale. Un sistem imunitar bine pus la punct va putea lupta mai eficient impotriva infectiilor.
  • Invatati-l pe copil regulile de baza de igiena, incurajati-l sa se spele regulat pe maini, sa foloseasca servetelul atunci cand stranuta si sa il arunce la cos.

Paula Rotaru

Sursa: www.femalefirst.co.uk

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.