E adevarat ca dulciurile nu sunt prietenele siluetei, nici ale danturii, cu atat mai putin ale diabetului zaharat. Insa consumul moderat de ciocolata, respectiv aproximativ o tableta zilnic, dar nu mai mult de 45 grame saptamanal, poate tine unele boli la distanta.
Mai mult, un studiu realizat de specialistii suedezi a demonstrat legatura dintre consumul de ciocolata si un risc mai scazut de atac vascular cerebral.
Scade colesterolul si reduce hipertensiunea arteriala
Studiul, care s-a desfasurat pe parcursul a 10 ani, a fost realizat pe 30.000 de femei cu varste cuprinse intre 49 si 83 de ani. Concluzia a fost ca beneficiile ciocolatei sunt demne de luat in calcul, cu o singura precizare. Nu este vorba de ciocolata cu lapte, ci de ciocolata neagra. Efectele benefice ale acesteia se datoreaza flavonoidelor continute de cacao, care scad colesterolul si reduc astfel riscul de boli cardiovasculare.
Iata, asadar, cele sase motive pentru care puteti consuma zilnic ciocolata neagra:
1. Contine mai multi antioxidanti chiar si decat fructele;
2. Scade colesterolul si imbunatateste sanatatea inimii;
3. Reduce hipertensiunea arteriala;
4. Creste nivelul de serotonina din creier, ceea ce duce la amelioarea stresului sau a depresiei;
5. Ciocolata reduce inflamatiile;
6. Scade riscul de atac vascular cerebral cu 20%.
Cristina Ionescu
Sursa: Daily Mail