Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Robitussin junior, solutia orala

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutia orala 3,75 mg/5 ml; cutie x 1 fl. x 100 ml

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al tusei neproductive.

Doze:

Schizofrenie. Per os: Adulti: doza de start 2 mg/zi; doza de intretinere: 4-6 mg. Varstnici: doza de start 0,5 mg, de 2 ori/zi; apoi cresteri de 0,5 mg de 2 ori/zi pana la 1-2 mg de 2 ori/zi. Boli renale si hepatice: doza de start 0,5 mg de 2 ori pe zi; doza de mentinere: 1-2 mg de 2 ori/zi. Injectabil: 25-50 mg la 2 saptamani.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate; insuficienta respiratorie; astm bronsic; Copii sub 15 ani in cazul preparatelor pentru adulti, respectiv copii sub 30 de luni in cazul preparatelor pentru copii. Nu se asociaza cu IMAO. in perioada de alaptare.

Atentionari:

Tusea productiva nu constituie o ind. terapeutica a antitusivelor centrale. Daca tusea nu cedeaza la doza uzuala trebuie reevaluata situatia clinica. In IH si la varstnici, doza va fi scazuta. in caz de diabet zaharat trebuie tinut seama de continutul in zahar al preparatelor. Nu se recomanda asocierea cu: alte deprimante ale SNC (analgezice opiside, antidepresive triciclice, antiH1-sedative, barbiturice, alcool, benzodiazepine si alte anxiolitice, clonidina si neuroleptice). Precautie la femei insarcinate; la soferi si persoane cu activitati de precizie.

Reactii adverse:

Constipatie, somnolenta, stari de ameteala, greata, voma, bronhospasm, reactii alergice cutanate.