Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii utile in caz de raceala

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, apifitoterapie, gemoterapie; Medica RD Esthetic
4 octombrie 2023
Share
Remedii utile in caz de raceala

Cu totii am auzit de echinacea si in ultima perioada este, probabil, cea mai populara recomandare pentru stimularea imunitatii. Dar natura ne ofera multe alte variante de ajutor, remedii in caz de raceala. Asadar, fie ca vreti sa tratati, fie ca vreti sa preveniti, aveti de unde alege solutii naturale.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis ImunoSuport ULTRA. Acesta contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, datorită combinaţiei de vitamina D, vitamina C şi zinc, care acţionează sinergic.

Anotimpul rece a adus o crestere marcata a afectiunilor respiratorii, de la un guturai banal pana la gripa, bronsite, pneumonii. Principalele recomandari in caz de raceala sunt repaus, alimentatie usoara (legume, fructe, supa de pui, salate, lactate acide) si multe lichide. Pentru a stimula imunitatea organismului si capacitatea lui de autoaparare in lupta cu microbii, se pot folosi plante imunostimulatoare si imunomodulatoare. Dintre acestea amintim:

  • echinacea, cu proprietati antivirale si antiinflamatoare. Reduce durata si severitatea infectiei si a simptomelor; se recomanda capsule si tinctura pentru adulti, 15-30 de zile si suc proaspat stabilizat pentru copii, administrat 4 zile cu 4 zile pauza;
  • chimen negru, imunomodulator foarte bun, se administreaza sub forma de picaturi sau capsule, timp de 1-3 luni;
  • preparatele gemoterapice pentru copii ajuta la cresterea imunitatii nespecifice, la refacerea organismului dupa boala: extract din muguri de coacaz-negru, extract din muguri de brad, din mladite de macese si de catina.

Cele mai puternice antibiotice si analgezice naturale

Antibiotice naturale

Antibioticele naturale au efecte deosebit de puternice asupra diferitilor germeni, au avantajul ca nu ataca bacteriile intestinale „bune” si nu dezvolta rezistenta. Administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului. Putem folosi uleiuri esentiale de cimbru, eucalipt, scortisoara, busuioc, oregano; durata tratamentului este in general de 10-15 zile. Propolisul este un antibiotic natural deosebit de puternic si eficace. Forma cea mai activa este tinctura de propolis, doza se administreaza in functie de varsta si afectiune, 10-21 de zile.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtect Rapid. Conţine 9 ingrediente active, ce contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

Vitaminizare si refacerea florei

Pentru vitaminizarea din surse naturale se recomanda siropuri naturale din macese, catina, zmeura, capsune, muguri de brad, muguri de pin, citrice; plus extract natural de vitamina C. Sa nu uitam de refacerea florei intestinale; se vor consuma lactate acide – lapte batut, chefir, sana, iaurt sau se administreaza un preparat cu pre- si probiotice, pentru asigurarea unei bune imunitati la nivel intestinal si general.

hidratare in timpul racelii,remedii raceala,

Hidratarea

Hidratrarea se poate face cu ceaiuri din plante cu actiune antiseptica si antiinflamatoare, decongestionanta si emolienta la nivelul cailor respiratorii, expectoranta si de favorizare a eliminarii secretiilor, de calmare a tusei: scai-vanat, patlagina, busuioc, coada-calului, musetel, coada-soricelului, muguri de plop, podbal, ciubotica-cucului, nalba, tataneasa, soc, tei, cimbrisor, lemn-dulce, muguri de pin, brad.

Ceaiuri pentru cresterea imunitatii

Tot pentru stimularea imunitatii este bine sa bem 3-4 cani/zi cu ceai din fructe de padure: macese, catina, afine, coacaz-negru, surse excelente de vitamine si antioxidanti; ceaiul de hibiscus are si el efecte imunostimulatoare (2-3 cani/zi). Infuziile de cimbru si cimbrisor, busuioc, ghimbir (2 cani/zi) au efecte antiseptice si antivirale, expectorante; in plus ceaiul de busuioc ajuta organismul sa se adapteze la temperaturile scazute.

Ceaiurile de musetel, de nalba-mare, de lemn-dulce au actiune emolienta la nivelul mucoasei faringiene, calmeaza durerile in gat si amelioreaza raguseala si tusea iritativa. Pentru scaderea febrei si intensificarea sudoratiei sunt deosebit de utile infuziile de ghimbir, soc, busuioc, scoarta de salcie, musetel, 2-3 cani/zi. Infuziile calde se pot folosi si sub forma de inhalatii, efectuate seara, inainte de culcare; desfunda nasul si amelioreaza durerile in gat; se recomanda musetel, tei, eucalipt, busuioc, cimbru, pin.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.