Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii naturale pentru tratarea mirosului neplacut al picioarelor

18 ianuarie 2012
Share

Oamenii se confrunta adesea, din cauza incaltamintei, cu mirosul neplacut al picioarelor dupa o zi intreaga de stat la serviciu sau de mers prin oras. Contrar credintei populare, transpiratia nu este vinovata de mirosul neplacut, acesta fiind provocat de unele bacterii care traiesc si se dezvolta in piele.

In momentul in care bacteriile se „intalnesc” cu sudoarea, apare mirosul neplacut, iar acest lucru se intampla cu toate partile corpului.

Motivul pentru care picioarele au un miros atat de neplacut este acela ca nu sunt expuse aerului, insa sosetele de bumbac, de exemplu, pot ajuta la mentinerea picioarelor uscate atunci cand trebuie sa purtati pantofi inchisi.

 

Ingrijirea de baza a picioarelor

Chiar si persoanele care nu se confrunta cu astfel de probleme trebuie sa isi ingrijeasca picioarele dupa o anumita rutina. Acestea trebuie spalate atat dimineata, cat si seara cu un sapun antibacterian si uscate complet. Cei care au calcaiele uscate ar trebui sa utilizeze creme speciale, hidratante, fara insa a le aplica intre degete. Intotdeauna sosetele de bumbac trebuie incaltate atunci cand se poarta pantofi si trebuie schimbate zilnic. La fel de indicat este sa nu se poarte aceeasi pereche de pantofi consecutiv, pentru ca dureaza cel putin o zi pana cand umiditatea din pantofi dispare.

 

Bai cu ceai negru – remediu impotriva mirosului neplacut al picioarelor

Ceaiul negru este un remediu natural pentru picioarele cu un miros deranjant. Acidul tanic pe care acest ceai il contine este un agent antibacterian care „ucide” bacteriile ce cauzeaza mirosul neplacut. De asemenea, ceaiul negru inchide porii, reducand transpiratia. La un litru de apa clocotita se pun doua pliculete de ceai negru care se lasa la infuzat 10 minute. Infuzia se pune intr-un lighean peste care se adauga apa rece si se inmoaie picioarele timp de 30 de minute. Faceti acest lucru de doua ori pe zi timp de o saptamana, iar apoi de doua ori pe saptamana.

 

Otetul alb indeparteaza mirosul picioarelor

Otetul alb este un dezinfectant natural care ucide bacteriile. Tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati putin otet alb in apa calduta si sa va inmuiati picioarele timp de cateva minute. Amestecul ar trebui sa contina o parte otet si doua parti apa. Aveti insa grija la taieturi sau la picioarele crapate atunci cand utilizati otet.

 

Lamaile – remediu naturist pentru mirosul urat al picioarelor

Lamaile sunt acide, astfel incat mentin bacteriile sub control, iar mirosul placut al lamailor mascheaza mirosul picioarelor. Cateva linguri de suc de lamaie adaugate in apa calduta si inmuiate apoi picioarele pentru cateva minute este o solutie perfecta.

 

Uleiul din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este indicat in cazul in care aveti zgarieturi sau taieturi pe picioare. In medicina traditionala, uleiul din arbore de ceai este utilizat pentru a trata infectiile. Acesta impiedica dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor. Cateva picaturi de ulei din arbore de ceai aplicate direct pe talpa piciorului atat inainte, cat si dupa purtarea pantofilor vor actiona precum un odorizant natural.

 

Pudra de bebelusi lupta cu transpiratia picioarelor

Orice pudra pentru copii mentine picioarele uscate si previne transpiratia. Inainte de a va incalta, masati-va talpa cu pudra de bebelusi, fie si una parfumata, pentru orice eventualitate.

 

Uleiul de lavanda

Uleiul de lavanda este o alternativa buna pentru a calma picioarele obosite. Are atat proprietati antiseptice, cat si antibacteriene. Masati-va talpile cu ulei de lavanda inainte de culcare, mirosul acestuia fiind unul placut si linistitor.

 

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.