Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii naturale cu ceapa

28 octombrie 2013
Share

De ce lacrimam atunci cand taiem ceapa? Ei bine, de vina sunt enzimele din aceasta leguma care elibereaza un gaz iute atunci cand este taiata.

In momentul in care gazul intra in contact cu ochii, se formeaza acidul sulfuric (o forma usoara), responsabil pentru senzatia de usturime. Ceapa este adesea recomandata in cazul problemelor respiratorii, inclusiv tuse si raceala. Ceapa cruda poate fi utilizata si ca expectorant, iar siropul de ceapa este un remediu excelent impotriva tusei.

In plus, flavonoidele si compusii din ceapa sunt benefici pentru inima, colesterol, diabet, artrita. In general, ceapa este un bun antioxidant.

 

Ceapa si hipertensiunea

Nu este nevoie sa fierbeti cojile de ceapa in apa, ci doar sa turnati apa fiarta peste acestea, rezultand astfel un ceai. Utilizati-l ca un remediu pentru indepartarea surplusului de sodiu si clor din organism, lucru foarte important pentru persoanele care se confrunta cu probleme de inima. Persoanele care sufera de spasme musculare ar putea sa consume o ceasca de ceai din coji de ceapa inainte de culcare, astfel incat sa aiba un somn linistit. Consumati in fiecare zi o ceasca de ceai din frunze de ceapa pentru controlul tensiunii arteriale.

 

Ceapa, benefica impotriva tusei

Decoctul de ceapa este benefic impotriva racelii si stimuleaza sistemul imunitar. Ceapa se toaca marunt si se fierbe aproximativ 10 minute. Apoi, se strecoara, iar amestecul obtinut se bea caldut si incet. Puteti indulci decoctul cu o lingurita de miere de albine. Doua cani consumate pe zi sunt suficiente. In cazul crizelor de tuse la copii, foarte benefice sunt si cataplasmele cu felii de ceapa puse pe piept. Impotriva rinitelor, puneti 4 lingurite de ceapa tocata marunt intr-un castron cu apa fiarta si stati deasupra aburului intre 3 si 5 minute.

 

Siropul de ceapa

Are multiple beneficii mai ales in cazul tusei la copii. Aveti nevoie de ceapa rosie, de miere si de zahar brun. Ceapa actioneaza ca un antibiotic natural, detine proprietati antiinflamatoare si expectorante. Mierea este recomandata in cazul tusei uscate, deoarece calmeaza gatul iritat. Zaharul face siropul mai gros si ii confera un gust mai placut. Aveti nevoie de un borcan. Taiati din ceapa intreaga felii rotunde si asezati-le pe fundul borcanului, dupa care adaugati un strat de miere si unul de zahar, si tot asa pana cand se umple borcanul. Acoperiti-l apoi foarte bine si lasati-l asa, la macerat intre 8 si 12 ore. Dupa aceasta perioada, in borcan se va strange un lichid, si anume siropul – 3 lingurite pe ora vor fi suficiente.

 

Remediu impotriva ciupercii unghiei

Zdrobiti cateva coji uscate de ceapa si adaugati peste jumatate de litru de votca. Lasati amestecul la macerat timp de 10 minute. Inmuiati apoi o bucata de tifon curat in acest amestec si, ulterior, aplicati pe unghiile cu probleme de 2-3 ori pe zi. Un alt mod de a vindeca ciuperca unghiilor este de a inmuia unghiile intr-o solutie din foi de ceapa timp de 20-30 de minute.

 

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.