Revista care te menține sănătos

Psihologie

Psihicul in depasirea problemelor de sanatate

11 septembrie 2018
Share

Ati auzit de jocul care ucide cancerul? Pentru cei care nu stiu, este vorba de un joc 3D, pe calculator, in care bolnavul „ucide” celulele cancerigene din organism. Jocul are rezultate incredibile, spre mirarea medicilor. Pune la dispozitia jucatorilor diverse „arme” cu ajutorul carora pot fi curatate organele care au fost atacate de celulele cancerigene.

Jocul functioneaza, deoarece bolnavii vizualizeaza ca omoara celulele cancerigene din propriul corp si isi imagineaza curatarea si vindecarea propriului organism. Nu se stie daca jocul este cel care ajuta la combaterea cancerului, sau mai degraba mintea omului. In realitate, vizualizarea face toata treaba, numai ca jocul ne pune la dispozitie „uneltele” care sa ne ajute. Este foarte important sa crezi. Daca noi credem ca va functiona, asa va fi, daca nu credem, probabil va ramane doar un joc.

 

Afectiunile se pot agrava si pentru ca nu mai speram

De multe ori, boala se agraveaza pentru ca ne pierdem speranta, dorinta de a mai lupta. Renuntam sa ne alimentam bine, sa ne odihnim, sa avem grija de noi, pentru ca lasam deznadejdea si tristetea sa puna stapanire pe psihicul nostru. Renuntam sa mai credem sau sa mai speram ca poate fi si altfel, ca poate fi si bine. De multe ori, se intampla asa deoarece suntem satui si obositi de probleme. Insa este foarte important sa stim ca in aceasta lume totul are o rezolvare, oricat de imposibil ar parea in acel moment. Suntem datori sa incercam sa trecem peste obstacole pana cand divinitatea decide ca rolul nostru pe pamant s-a incheiat.

Problemele de sanatate pot fi considerate provocari

Psihicul in depasirea problemelor de sanatateNe-ar fi mult mai usor sa trecem peste probleme, chiar si peste cele de sanatate, daca le-am privi ca pe niste provocari peste care vom trece invatand ceva, descoperind ceva ce ne va fi de folos in calatoria noastra mai departe. Bineinteles, veti gandi ca e tare usor de spus, dar greu de pus in aplicare. Aveti dreptate, dar in viata totul se invata prin exercitiu. Si daca veti incepe de astazi sa ganditi asa, in timp, acest fel de a gandi va face parte din filozofia voastra de viata.

Cu siguranta ati auzit de pacienti cu boli incurabile carora li s-a mai dat putin de trait, dar au contrazis prognosticul. Si aceasta nu pentru ca medicii s-ar fi inselat, ci pentru ca ei au refuzat sa se dea batuti. Si-au dorit sa traiasca, sa zambeasca, sa se bucure de ceea ce au si de zilele care le-au mai ramas. Este adevarat ca credinta poate muta muntii, insa nu ne putem pastra credinta daca nu avem o gandire pozitiva. Desi poate suna a cliseu, de fiecare data cand ni se intampa ceva neplacut, chiar si o problema de sanatate, o putem lasa sa ne afecteze sau nu. Depinde de noi. In fiecare moment facem o alegere.

 

Suntem fericiti pentru ca suntem sanatosi

Am intalnit oameni fericiti fara a avea mai mult decat sanatatea. Poate ca unora li se pare putin, insa e totul. Bine de stiut este faptul ca exista un cerc vicios, suntem fericiti pentru ca suntem sanatosi, si suntem sanatosi pentru ca suntem fericiti. Orice ne-am dori si nu avem, exceptand sanatatea, este efemer.

Pe un fond de nervi, stres si tensiune crescuta, bolile digestive, cardiovasculare vor gasi teren propice sa se instaleze sau sa se agraveze. Diabetul, cancerul, infarctul, atacul cerebral sunt numai cateva exemple de boli ce pot fi declansante si intretinute de stres. In schimb, buna dispozitie si gandirea pozitiva pot face minuni pentru sanatatea noastra.

 

Psiholog Loredana Andrei

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.