Revista care te menține sănătos

Știri

Probioticele, bacteriile prietenoase 2

2 noiembrie 2011
Share

In cadrul Reuniunii Stiintifice Anuale din Washington, Statele Unite, au fost prezentate rezultatele a patru studii diferite, care au avut ca obiect de cercetare actiunea probioticelor in cazul tulburarilor digestive (colita ulcerativa, diaree, balonare, constipatie, disconfort abdominal) aparute in urma administrarii de antibiotice.

Probioticele sunt considerate „bacterii bune” care ajuta la mentinerea echilibrului natural al microflorei din tractul digestiv, unde se gasesc mii de miliarde de bacterii vii. Aproximativ 400 de specii dintre aceste bacterii sunt considerate sanatoase, in timp ce restul pot provoca afectiuni la nivelul sistemului digestiv.

In unele cazuri, precum administrarea de antibiotice pe termen lung, se poate produce un dezechilibru intre bacteriile „bune” si cele „rele”, situatie in care ne confruntam cu disconfort abdominal si simptome neplacute, precum diareea sau constipatia.

Cercetarile efectuate pe un numar total pe 3.096 de pacienti americani au aratat ca administrarea probioticelor a redus cu aproape 60% sansele de aparitie a sindromului de diaree asociata antibioticelor si pot juca un rol important in prevenirea acestor tulburari digestive.

Probioticele pot fi administrate atat sub forma suplimentelor nutritive, dar pot fi gasite in mod natural in drojdia de bere, iaurt, sucuri, lapte fermentat sau produse din soia.

Paula Rotaru

Sursa: www.esciencenews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.