Ne place sau nu, vremea se răcește și începe să-și arate din plin capriciile. Oscilațiile de temperatură, dar și variațiile de umiditate și presiune atmosferică de la o zi la alta vin însoțite de o suită întreagă de provocări. Și nu e vorba doar de problemele legate de alegerea vestimentației potrivite și afectarea stării de spirit, ci mai cu seamă de faptul că favorizează răspândirea virozelor respiratorii și ne fac mai vulnerabili în fața acestora, dând peste cap buna funcționare a organismului.
Nu zice hop până n-ai răcit
Virozele respiratorii, așa cum sugerează și numele lor, sunt produse de virusuri, microorganisme foarte mici, care nu se pot înmulți pe cont propriu. Ele trebuie să intre într-o celulă vie pentru asta. Cu alte cuvinte, să producă infecție. Și virusurile sunt foarte pricepute în a păcăli celulele umane. Odată ajunse în corp, ele folosesc resursele și energia celulelor pe care le infectează pentru a se multiplica. De aceea, răcim atât de ușor, iar uneori destul de grav.
Cu cât sistemul de apărare reacționează mai târziu, cu atât mai multe celule ajung să fie infectate, iar lupta pentru recuperarea acestora devine mai grea, simptomatologia bolii fiind mai zgomotoasă și mai de durată.
Ce putem face pentru a susține bătălia imunitară
În cazul virozelor respiratorii este important să-i venim organismului în ajutor încă de la primele semne de răceală. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să-i furnizăm substanțele care să stimuleze sistemul imun și să-i asigure energia necesară în eforturile sale de respingere a invadatorilor. O opțiune excelentă în acest sens sunt preparatele derivate din plante medicinale, cu acțiuni multiple: antiinflamoare, mucolitice, antitusive, antiseptice şi imunostimulatoare. Exact așa cum este și Naturalis SinuStop.
Cum acționează Naturalis SinuStop
Prin cele 8 extracte naturale conţinute, Naturalis SinuStop contribuie la susţinerea funcţiilor fiziologice ale mucoasei respiratorii și ameliorează simptomele asociate afecţiunilor acute şi cronice (rinită, sinuzită, faringită, laringită, amigdalită), accelerând procesul de recuperare.
Extractul de ciuboțica-cucului are proprietăți antivirale, expectorante, antioxidante și antiinflamatoare și diaforetice (stimulează transpirația).
Extractul de ghințură-galbenă stimulează sistemul imunitar și reduce inflamația la nivelul tractului respirator, diminuând senzația de nas înfundat și presiune resimțită în sinusuri.
Extractul de lumânărică are potențial curativ de excepție, remarcându-se prin efectele emoliente și calmante asupra mucoaselor iritate ale gâtului.
Extractul de soc scurtează durata virozelor respiratorii și reduce severitatea simptomelor, dovedindu-se foarte eficient inclusiv în caz de gripă, reducând febra, durerea de cap, durerile musculare și congestia nazală. În cadrul studiilor, efectele benefice au fost observate în primele 24 ore de la administrare.
Extractul de verbină conține peste 20 de compuși vegetali, care induc o activitate antiinflamatoare semnificativă, de mare ajutor în cadrul infecțiilor respiratorii.
Extractul de Andrographis Paniculata este frecvent utilizat în prevenirea şi tratamentul simptomatic al infecţiilor tractului respirator superior, precum rinosinuzita, faringita sau bronşita.
Extractul de cimbru-de-cultură conține din abundență timol, o substanță care-i conferă capacitatea antiseptică extraordinară recunoscută prin studii clinice.
Extractul din flori de tei are efect protector asupra mucoaselor faringo-laringiene, susţine expectoraţia şi ajută la eliminarea secreţiilor bronşice.
Cum se ia Naturalis SinuStop
Pentru efecte optime, SinuStop se administrează câte 2-3 comprimate pe zi.
Produs disponibil în farmaciile Catena şi online pe springfarma.com.