Revista care te menține sănătos

Prevenție

Pregătirea organismului pentru sezonul rece. Sfaturi și soluții

11 noiembrie 2022
Share
Pregătirea organismului pentru sezonul rece. Sfaturi și soluții

Sezonul rece aduce cu el mai multe provocări pentru sănătate, printre care gripa şi răcelile.

Pentru a rămâne sănătos pe tot parcursul sezonului rece, cea mai sigură măsură este să adoptați unele obiceiuri care să protejeze organismul. Iată câteva sfaturi utile care ajută la pregătirea organismului pentru sezonul rece , astfel încât să vă țineți departe de boli precum răcelile și gripa, mai frecvente în această perioadă a anului.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Naturalis ImunoSuport ULTRA. Acesta contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar, datorită combinaţiei de vitamina D, vitamina C şi zinc, care acţionează sinergic.

Cum este afectat organismul de trecerea de la un anotimp la altul?

Temperaturile scăzute din timpul sezonului rece expun organismul la stres fizic. Însă cu cât sunteţi mai sănătos și mai în formă, cu atât organismul dumneavoastră poate face față mai ușor acestor tipuri de stres. Adaptarea îmbrăcămintei la temperaturile de afară este cheia pentru rămâne sănătos pe timpul perioadei rece.

Odată cu trecerea la anotimpul rece, organismul poate să se resimtă din pricina schimbărilor de temperaturi. Căci frigul reușește să diminueze răspunsul imunitar. Mai exact, vremea rece face ca extremitățile să fie mai slab alimentate cu sânge, pentru ca organismul să păstreze căldura corpului în trunchi și la nivelul capului. Iar o astfel de reducere a fluxului sangvin înseamnă că există mai puține globule albe disponibile pentru a lupta împotriva bolilor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtect Rapid; care conţine 9 ingrediente active, ce contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

În primă fază, organismul reacționează la temperaturile scăzute ca la un risc pe termen scurt prin care astăzi se fac compromisuri pentru a fi apt să trăiască mâine. Așa ar rezulta o susceptibilitate crescută la unele boli în sezonul rece, cum ar fi răceala. Dar există și alte manifestări care se pot resimți odată cu instalarea frigului. Iată câteva dintre ele:

pregătirea organismului pentru sezonul rece, răceli, gripa şi răcelile, gripa, răcelile,

Oboseala sezoniera

Oboseala sezonieră sau „depresia de iarnă” poate să apară atunci când creierul se luptă să facă diferența între noapte și zi, mai ales dacă afară se întunecă începând cu ora 17:00. Schimbarea anotimpurilor poate provoca, de asemenea, tulburări afective sezoniere sau depresie sezonieră. Simptomele în caz de tulburare afectivă sezonieră sunt în principal legate de o stare de rău general și persistentă, ce se manifestă și prin pierderea plăcerii sau a interesului pentru activitățile normale de zi cu zi, iritabilitate, senzații de letargie (lipsă de energie) și somnolență în timpul zilei, dificultate de concentrare, tendință de îngrășare, scăderea apetitului sexual.

Însă pentru unele persoane, aceste simptome pot fi severe și pot să aibă un impact semnificativ asupra activităților lor de zi cu zi.

Tulburări ale somnului

Pe lângă afectarea stării de spirit, sezonul rece declanșează și tulburări ale somnului. Se manifestă prin somnolență excesivă pe timpul zilei; căscatul frecvent; o viteză de reacție încetinită; probleme de memorie și o lipsă a poftei de mâncare. Totodată, se caracterizează prin senzația de neliniște înainte de somn; dar și cu treziri de mai multe ori pe timpul nopții, chiar și din cauza sforăitului.

Infecții respiratorii

Cauzate de virusuri sau bacterii, infecțiile respiratorii apar în general toamna şi iarna din pricina faptului că vremea rece și umiditatea, aerul uscat și încălzit din interior; dar și restul schimbărilor care afectează organismul în sezonul rece cresc susceptibilitatea la infecții.

Aerul rece poate provoca atacuri de astm persoanelor care suferă de această afecțiune. În acest caz poate ajuta respirația pe nas și nu pe gură, dar și purtarea unei măști, eșarfe sau unui fular pentru a evita contactul direct cu aerul rece.

pregătirea organismului pentru sezonul rece, răceli, gripa şi răcelile, gripa, răcelile,

5 soluții care ajută la pregătirea organismului pentru sezonul rece

Pentru că prevenția este cea mai bună soluție când vine vorba de sănătatea noastră, iată câteva soluții care ajută la pregătirea organismului pentru sezonul rece.

1. Alimentație mai sănătoasă

O alimentație mai sănătoasă ajută și când ne pregătim organismul pentru sezonul rece. Un meniu cât mai variat chiar și pe timpul iernii, care să conțină atât legume, fructe precum citricele, cât și calciu și proteine – din lactate și carnea de pui, curcan, precum și acizi grași omega-3 – din pește precum somonul, îmbunătățește buna funcționare a organismului.

pregătirea organismului pentru sezonul rece, răceli, gripa şi răcelile, gripa, răcelile,

2. Exerciții fizice regulate

Exercițiile fizice aduc multe beneficii organismului, iar creșterea imunității este doar unul dintre acestea. Potrivit cercetătorilor, pentru creșterea imunității, exercițiile de intensitate moderată sunt cele mai bune.

3. Mai multă odihnă

Somnul suficient este aliatul sistemului imunitar. Potrivit specialiştilor, somnul întăreşte imunitatea şi ajută organismul să se recupereze mai uşor după boală. De asemenea, îmbunătăţeşte efectul vaccinurilor.

Pentru un somn odihnitor în sezonul rece, trebuie să luăm în considerare câteva lucruri:

  • să menținem o temperatură echilibrată în casă (20-24 grade Celsius);
  • mai bogată în grăsimi în perioada mai friguroasă a anului, cina trebuie să fie luată cu cel puțin 4 ore înainte de somn, ca să fie suficient timp pentru ca mâncarea să se digere şi să nu avem parte de disconfort.
  • cel puțin o oră de mișcare pe zi poate contribui foarte mult la îmbunătățirea orelor de odihnă.

4. Aerisiți mai des casa

Chiar dacă afară este frig, aerisirea casei în sezonul rece este obligatorie. Acest obicei poate preveni durerile de cap, înfundarea nasului şi pierderile de concentrare. Se recomandă 10 minute de aer curat, cel puțin de 3 ori pe zi, ca să avem parte de o aerisire adecvată a spațiului în care locuim.

pregătirea organismului pentru sezonul rece, răceli, gripa şi răcelile, gripa, răcelile,

5. Creșteti imunitatea cu ajutorul suplimentelor alimentare 

Una dintre cele mai cunoscute vitamine, vitamina C acționează ca un antioxidant cu proprietăți antiinflamatorii. Și cum riscul de răceli este mai mare pe timpul zilelor friguroase, suplimentele care conțin vitamina C sunt foarte benefice. Și zincul este esențial pentru imunitate pe timpul sezonului rece. De asemenea, puterea vitaminei D asimilată de organism scade pe măsură ce expunerea la lumina naturală a soarelui este mai mică. Așadar, corpul trebuie ajutat cu suplimente. O altă sursă de antioxidanți care ajută la imunitate este echinacea, care ajută și asupra numărului de leucocite, deci și la o bună funcționare a sistemului imunitar.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.