Revista care te menține sănătos

Știri

Plan personalizat pentru romancele care sufera de cancer ovarian

9 mai 2018
Share
Plan personalizat pentru romancele care sufera de cancer ovarian

Vesti bune pentru femeile din Romania, in contextul in care cele care prezinta factori de risc pentru a dezvolta cancer ovarian sau au deja boala vor beneficia de un plan personalizat, realizat pentru nevoile din tara noastra, conform unui anunt facut cu ocazia Zilei Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian.

Acesta va fi realizat de World Ovarian Cancer Coalition (WOCD – Coalitia Internationala de Lupta impotriva Cancerului Ovarian), care a lansat, in mai multe tari, un proiect de cercetare a problemelor-cheie cu care se confrunta femeile cu cancer ovarian. Cercetarea se va incheia la finalul anului 2018, cu recomandari specifice de actiune pentru fiecare tara.

Depistat la timp, cancerul ovarian poate fi vindecat

Specialistii sunt ingrijorati de faptul ca romancele nu stiu factorii de risc si nu au o educatie in privinta prevenirii acestui tip de cancer. Diagnosticul timpuriu si corect, aplicarea tratamentului potrivit si realizarea interventiilor in stadii incipiente ale cancerului ovarian pot avea ca rezultat vindecarea pacientei.

„Una dintre prioritatile noastre a fost ca tarile participante sa fie cat mai variate si ne-am bucurat atunci cand FABC (Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer) a acceptat sa se implice. In acelasi timp, ne bucura faptul ca dr. Dragos Median a acceptat sa fie unul dintre cei 10 medici clinicieni din lume alesi pentru a se implica in acest proiect. Cu ajutorul acestei expertize avem informatii despre sistemul de sanatate din Romania pe baza carora sa putem propune un plan de actiuni cu adevarat eficient”, a declarat Frances Reid, reprezentant WOCD.

Factorii de risc asociati cancerului ovarian sunt: istoricul familial, varsta (cel mai frecvent, cancerul ovarian apare la femeile peste 50 de ani si care sunt la menopauza), probleme ale ciclului menstrual (femeile care nu nasc, cele la care menopauza se instaleaza mai tarziu), administrarea terapiilor hormonale si sindromul ovarelor polichistice.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.