Prezentare:
Drajeuri 100 mg; cutie x 3 blist. x 10 dj.
Indicatii:
Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase de natura aterosclerotica sau diabetica; arteriopatie cronica obliteranta (stadiul II); tulburari trofice in sindromul post-trombotic, ulcer de gamba, gangrena, degeraturi. Tulburari ale circulatiei cerebrale: sindrom ischemic, vertij, cefalee, tulburari de memorie si atentie, diminuarea capacitatii intelectuale. Tulburari circulatorii la nivel ocular si al urechii interne.
Doze:
Oral: in inflamatie acuta se adm. cu suficient lichid cate 2 cp. de 250 mg sau cate 1 cp. de 500 mg, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inaintea meselor. in formele severe ale bolii doza poate fi dublata. Terapie de intretinere: se administreaza 250 mg dimineata, la pranz si seara. Rectal: cate 2 sup. de 250 mg dimineata, la pranz si seara, sau cate 1 sup. de 500 mg dimineata si la pranz. in momentul remisiei simptomelor acute doza trebuie redusa la 1 supozitor de 250 mg de trei ori pe zi pentru a preveni recidivele.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la derivati xantinici. IM recent, hemoragii masive, scleroza cerebrala si coronariana cu hipertensiune. Sarcina. Alaptare.
Atentionari:
La bolnavii hipertensivi cu labilitate vasculara se dau doze progresive; in insuficienta cardiaca, adm. se va face in volume mici. in IR, maximum 800 mg/zi; in caz de hemoragie oculara, trat. va fi intrerupt imediat; in doze mari la diabetici poate creste secretia de insulina. Soferi si activitati de precizie.
Reactii adverse:
Frecvente tulburari gastro-intestinale (greata, voma, arsuri, dureri epigastrice, diaree) si eruptii pruriginoase. Rar, la doze mari, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale, angina pectorala, senzatie de caldura. in cazuri izolate, trombocitopenie, hemoragii cutanate si ale tractului digestiv.