Spitalul Monza a incheiat un parteneriat cu Institutul Sanului. O echipa multidisciplinara a Institutului Sanului, condusa de dr. Cristian Viisoreanu, va colabora cu echipa medicala din cadrul Spitalului Monza, pentru asigurarea de servicii precum consultatii clinice, analize de laborator, teste screening, chirurgie oncologica, consultatii oncologice etc.
Pentru modernizarea serviciilor, a fost introdus conceptul de case manager. Astfel, fiecare pacienta va avea parte de asistenta individualizata, 24/24.
Prezenta tardiva la controale scade dramatic sansa la viata
Specialistii atrag atentia fata de importanta diagnosticarii precoce in cazul afectiunilor mamare.
„Tragem un semnal de alarma asupra numarului mare de paciente care se adreseaza tarziu medicului, cand boala este intr-un stadiu avansat, iar sansele de supravietuire sunt serios afectate. Pacientele care realizeaza screening periodic au sansa identificarii tumorilor in stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. In aceste cazuri, rata de supravietuire este de 98%, iar interventiile chirurgicale sunt minime, atat la nivelul sanului, cat si la nivelul ganglionilor”, a declarat dr. Cristian Viisoreanu, fondatorul Institutului Sanului.
Conform Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, in tara noastra, aproximativ 25 de femei sunt diagnosticate zilnic cu cancer mamar. Procentul mortalitatii in Romania din cazuri diagnosticate este de 36%, in conditiile in care media europeana este de 29%, iar cea mondiala de 31%. Prezentarea tardiva la medic, de multe ori cauzata de lipsa accesului la informatie, este unul dintre motivele pentru care Romania are procentul mortalitatii atat de ridicat.