Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a recunoaște și distruge agenți patogeni: bacterii, virusuri, paraziți. Imunitatea este asigurată de un sistem complex de structuri (celule, molecule) cu rol de apărare împotriva structurilor agresoare.
Unul dintre principalii piloni ai imunității este reprezentat de tractul gastrointestinal, care asigură protecția imunitară prin structura și compoziția florei intestinale. În ultimul timp cercetările științifice au fost îndreptate către legătura dinte imunitate și compoziția florei intestinale precum și pe modul în care imunitatea este afectată de interacțiunea acesteia cu mediul extern.
Flora intestinală (microbiomul intestinal) este un sistem complex de microorganisme care populează intestinul și joacă un rol esențial în procesele desfășurate la acest nivel: absorbția și transformarea nutrienților. Mai puțin cunoscut este faptul ca intestinul cu o lungime de aprox 7 m și o suprafață de 400 mp conține aprox 80% dintre celulele sistemului imunitar, localizate în membrana mucoasa a intestinului. Aceste celule imune comunică în mod constant cu bacteriile intestinale, furnizând în mod continuu stimuli pentru funcționarea fiziologică a sistemului imunitar.
Tot la nivel intestinal regăsim SNE (sistemul nervos enteric) sau „al doilea creier”, una dintre cele 3 componente ale sistemului nervos vegetativ. SNE este constituit dintr-o rețea de aproximativ 500 milioane de neuroni, rețea intrinsecă peretelui intestinal, dar aflată în relație de interdependență (comunicare și control) cu SNC (sistemul nervos central).
Acestea explică cum influențe externe fie de natură alimentară, medicamentoasă sau emoțională, pot afecta flora și funcționalitatea intestinală cu impact asupra imunității și apariția unor stări patologice. Este cunoscut faptul că după un tratament de 6-7 zile cu antibiotic refacerea florei intestinale necesită o perioadă de 6 luni și este reflectată clinic în afectarea tranzitului (diaree, constipație). Pe de altă parte, luând în considerare interacțiunea intimă dintre flora intestinală și componentele sistemului imunitar, studiile au arătat asocierea dintre dezechilibrele apărute în flora microbiană și anumite boli autoimune.
Cum susţine flora intestinală dezvoltarea imunităţii
Cu alte cuvinte flora intestinală este absolut esențială pentru a dezvolta o imunitate eficientă. Cum se realizează aceasta? Prin următoarele structuri și procese:
- Producerea de anticorpi – structuri apărute și dezvoltate în cursul întâlnirii organismului cu un agent patogen și care împiedică apariția de evoluția unor infecții sau boli.
- Membrana mucoasă care funcționează ca o barieră – flora intestinală contribuie la menținerea integrității barierei mucoase împiedicând anumiți agenți patogeni sau produși toxici sa pătrundă în organism prin sânge.
- Reglare imunologică – prin interacțiunea dintre flora intestinală și sistemul imunitar se reglează modul și nivelul intervenției sistemului imunitar evitând reacțiile excesive de tip alergic.
- Sinteza substanțelor esențiale – vitamine și acizi grași esențiali.
Având în vedere toate acestea se poate spune fără urmă de îndoială ca orice dezechilibru al florei intestinale va duce la o creștere a sensibilității organismului în fața bolilor nemaifiind protejat de acțiunea agenților patogeni, a dezechilibrelor emoționale și stresului.
Infecțiile intestinale, dietele restricționale, terapiile medicamentoase toxice (antibioterapia, chimio- și radioterapia), medicația laxativă sau împotriva constipației duc la creșterea permeabilității barierei mucoase și la bulversarea florei intestinale lăsând organismul fără apărare în fata atacului agenților patogeni. Totodată factorii de stres au un impact copleșitor așa încât SNC nu reușește sa gestioneze optim adaptarea organismului și pe termen lung stresul și anxietatea au o influență puternică asupra motilității intestinale și atrag după sine apariția tulburărilor de tranzit, stări de oboseală cronică, obezitate, diabet zaharat.
Oboseală cronică, tulburările de tranzit, fluctuațiile în greutate sunt doar câteva din semnele unei imunități scăzute creând un cerc vicios în care crește semnificativ riscul îmbolnăvirilor
Restabilirea echilibrului florei intestinale și refacerea barierei mucoase se poate realiza printr-un aport corect de nutrienți, care să elimine produșii toxici, să restabilească raportul corect dintre procesele de fermentație și putrefacție reușind să readucă abilitatea intestinului de a proteja organismul.
OBEGRASS, protecție digestivă pentru o imunitate crescută
OBEGRASS este un supliment alimentar, destinat creșterii imunității digestive prin compoziția sa naturală de fibre prebiotice și antioxidanți, reglând în mod natural funcția digestivă și imunologică de la nivelul mucoasei intestinale.
Obegrass este soluția optimă pentru eliminarea rapidă a toxinelor și menținerea unei flore microbiene echilibrate prin asocierea sinergiei de acțiune a următoarelor componente:
- Fructooligozaharide – 6g/plic
- Chitosan – 350mg/plic
- Resveratrol – 8mg/plic
- Vitamina C – 22mg/plic
Asocierea de fructo-oligo-zaharide și chitosan
- Reprezintă un complex pre-biotic de fibre care contribuie la o bună dezvoltare și refacere a florei intestinale cu impact pozitiv asupra tranzitului intestinal.
- Reglează procesele de putrefacție şi fermentație împiedicând apariția balonării.
- Stimulează absorbția nutrienților crescând imunitatea organismului.
- Chitosan incorporează în structura sa lipidele din intestin și le elimină prin excreție, ducând la scăderea în greutate.
Resveratrol şi Vitamina C
- Agenți antioxidanți puternici împiedică oxidarea LDL-colesterolului.
- Stimulează sintea de oxid nitric cu proprietăți vasodilatatoare reglând astfel motilitatea intestinală.
OBEGRASS asigură protecție digestivă pentru o imunitate crescută!
OBEGRASS prin intermediul ingredientelor sale naturale poate fi folosit:
- Preventiv: antibioterapie, tulburări de tranzit, creșteri în greutate, oboseală cronică.
- Adjuvant în terapii medicamentoase – pentru reducerea consumului de laxative, pentru a combate efectul de constipație al unor medicamente.
- În cure prelungite de către persoanele care doresc să-și mențină o funcționalitate fiziologică a sistemului imunitar
OBEGRASS se administrează ușor, 1 plic dizolvat într-un pahar cu apă cu 10 min înainte de masă, nu are efecte adverse și nici interacțiuni medicamentoase.