Când vine vorba de perioade caniculare, ne gândim cum să ne protejăm de înțepăturile de țânțari. Fiind purtători de diverse maladii, aceștia devin un motiv de îngrijorare în special pentru părinți. Vremea caniculară și ploile favorizează înmulțirea țânțarilor și a bolilor mai ales printre cei mici.
În unele zone ale lumii există boli care se pot transmite prin înțepăturile de țânțari. Dacă ați călătorit sau urmează să plecați cu copilul în țări din Asia, Africa sau America de Sud, aveți în vedere toate măsurile de precauție pentru a preveni înțepăturile de țânțari la copii. În aceste zone, prin înțepăturile de țânțari se pot răspândi boli precum: virusul Zika, virusul West Nile, febra galbenă sau malaria. În ultimii ani, s-au înregistrat cazuri de infecţie cu virusul West Nile şi la noi în ţară.
Atunci când ca urmare a înțepăturilor de țânțari apar febra și frisoanele, oboseala sau durerile de cap, este posibil ca persoana vătămată să fie expusă la o boală transmisă de insecte și trebuie solicitat ajutorul medical de urgență. În cazul celor mici, părinții trebuie să fie foarte vigilenți.
Cum se manifestă înțepăturile de țânțari la copii
Înțepăturile de țânțari la copii sunt ușor de recunoscut, în cele mai multe dintre cazuri. În general, copiii au o reacție mai puternică decât adulții la înțepăturile de țânțari, însă, în majoritatea cazurilor cel mai iritant simptom este mâncărimea (pruritul), care dispare după câteva zile.
Înțepăturile de țânțari devin vizibile la cei mici, cu umflături roșii în zona afectată, care provoacă imediat mâncărime, și care, în general, nu prezintă un risc major pentru sănătate, însă există situații în care unele persoane pot dezvolta reacții alergice la aceștia.
De exemplu, dacă înțepăturile de țânțari pe lângă mâncărime mai sunt însoțite și de o senzație de arsură sau de durere intensă, este posibil să fie vorba de apariția unei alergii. În aceste situații, înțepăturile de țânțari la copii ar trebui să devină o prioritate pentru părinți și să solicite ajutor de specialitate.
Prevenirea înțepăturilor de țânțari la copii și adulți
Așadar, în cazul în care plecați în vacanță cu cei mici, într-o zonă cu risc de expunere la boli precum malaria, zone în care sunteți vulnerabili la înțepăturile de țânțari, luați măsuri de prevenție.
Printre aceste măsuri se numără: purtarea hainelor care acoperă cât mai bine pielea și îi oferă protecție pe timp îndelungat, utilizarea repelentelor, precum a spray-ului RepelX împotriva insectelor și a gelului cu același nume, de la Assista, dar și evitarea zonelor umede sau cu vegetație densă. Acestea sunt cele mai sigure metode pentru a evita înțepăturile de țânțari la copii și la adulți.
RepelX Spray repelent împotriva insectelor are efect repelent timp de până la 8 ore, împotriva ințepăturilor de insecte. Acest produs previne inclusiv înțepăturile de țânțari la copii, albine, viespi, dar și mușcăturile de căpușe.
Beneficii RepelX Spray repelent împotriva insectelor și a înțepăturilor de țânțari
Spray-ul RepelX are o compatibilitate foarte bună cu pielea (eficacitate testată dermatologic), nu conține substanțe cu DEET (dietiltoluamidă), oferă o protecție de până la 8 ore atât pentru adulți cât și pentru copiii cu vârsta de peste 3 luni. În plus, se poate aplica direct pe pielea expusă și, după caz, pe îmbrăcăminte, pentru că nu pătează și are un miros plăcut.
RepelX Gel calmează rapid mâncărimea și iritația pielii, cauzate de înțepăturile de insecte (țânțari, căpușe, pureci, ploșnițe, albine, viespi, bondari, tăuni, furnici, păianjeni, acarieni). Produsul conține 98% ingrediente naturale din 6 plante: Litsea cubeba, mentă, neem, cuișoare, mușcată, wintergreen, lemongrass. Totodată, dă o senzație plăcută de răcorire pe zona de piele pe care este aplicat, după înțepăturile de țânțari sau alte insecte. Ambele produse Assista RepelX se pot achiziționa din farmaciile Catena sau online de pe springfarma.com.