Ziua europeană de conștientizare a antibioticelor, ce are loc anual, în luna noiembrie a fost un nou prilej de a arăta amenințarea reprezentată de rezistența la antibiotice pentru publicul larg și să ofere îndrumări cu privire la utilizarea atentă a antibioticelor. În aceeaşi idee, şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii îşi continuă campania pentru administrarea responsabilă și prudentă a antibioticelor.
Infecţiile urinare sunt tratate frecvent cu antibiotice
De exemplu, aproximativ șapte milioane de rețete de antibiotice sunt scrise pentru aceste diagnostice în Germania în fiecare an. Una din trei femei se confruntă cu inflamația vezicii urinare, cunoscută sub numele de cistită, arată statisticile. Multe dintre femei sunt victime nefericite ale unui cerc vicios de infecții urinare recurente, de mai multe ori pe an. Infecția, care este însoțită de nevoie constantă de a urina, o senzație de arsură în timpul urinării și dureri abdominale, afectează grav calitatea vieții pacienților. Dacă, după ce tocmai s-au recuperat după o infecţie urinară, apare recurenţa, scăparea din ciclul nesfârșit poate părea imposibilă. Cu cât apare mai frecvent o infecție a vezicii urinare, cu atât mucoasa vezicii urinare devine mai iritată și, prin urmare, mai susceptibilă la cistită în viitor.
Inflamația vezicii urinare este în general cauzată de o infecție bacteriană și, în aproape 90% din cazuri, de bacteriile E. coli care apar în mod natural în intestin. Dacă agenții patogeni se atașează de mucoasa vezicii urinare, atunci pot declanșa o inflamație. Dacă simptomele persistă mai mult de trei zile, dacă se agravează considerabil sau dacă cistita migrează spre tractul urinar superior, trebuie solicitat imediat tratament medical. Febra sau sângele în urină sunt, de asemenea, un semn de avertizare pentru a vă consulta imediat medicul. În cazurile complexe și grave, antibioticele sunt adesea singura opțiune de tratament. Pentru majoritatea inflamațiilor vezicii urinare necomplicate sau recurente sau a infecțiilor tractului urinar, utilizarea antibioticelor este considerată din ce în ce mai problematică din punct de vedere medical. Acest lucru este urmare a faptului că agenții patogeni sunt capabili să se adapteze, ceea ce poate duce la rezistență la antibiotice. Antibioticele îşi pot pierde eficacitatea.
Femannose® N – O altfel de soluţie pentru a trata infecţiile urinare
Administrarea agentului activ natural D-manoză este o alternativă ușor de utilizat pentru combaterea bacteriilor infecţiilor urinare chiar de la prima apariție a simptomelor. Femannose® N conține D-manoză și ajută la prevenirea și tratamentul infecțiilor vezicii urinare. Ingredientul activ acţionează eficient asupra bacteriile E. coli din vezică. Astfel, le blochează aderența la mucoasa vezicii urinare și asigură eliminarea bacteriilor prin urină. Acest lucru face ca Femannose® N să fie adecvat atât pentru prevenirea cât și pentru tratamentul infecțiilor vezicii urinare și a altor infecții fără complicaţii ale tractului urinar. Administrarea Femannose® N este recomandată pentru o perioadă de 30 de zile după ce simptomele s-au diminuat. Acest lucru ajută la eliminarea completă a bacteriilor şi la prevenirea infecțiilor recurente.
Important! Bacteriile nu pot dezvolta rezistenţă la D-Manoză! Atunci când este utilizată pentru prevenirea sau tratamentul infecţiilor urinare, D-manoza, luată în combinație cu antibiotice poate dezvolta un efect sinergetic.
Femannose® N poate fi cumpărat din farmaciile Catena din întreaga ţară. Mai multe informaţii despre produs şi cum poate fi comandat şi online aici: https://www.catena.ro/vitamine-minerale-si-suplimente/pentru-boli-si-afectiuni/femannose-n-14-plicuri