Revista care te menține sănătos

Wellness club

(P) Cum să preveniţi mușcăturile de țânțari

28 iunie 2024
Share
(P) Cum să preveniţi mușcăturile de țânțari

Când vine vorba de țânțari, aceștia devin un motiv de îngrijorare mai ales în sezonul cald, pentru că vremea caniculară și ploile favorizează înmulțirea acestora. Tot atunci este cel mai prielnic moment pentru găsirea de „noi victime”.

Mușcătura de țânțar este, de obicei, ușor de recunoscut. Aceasta se resimte ca o mică înțepătură, cu o mică umflătură roșie, care provoacă mâncărime imediat, care, în general, nu prezintă un risc major pentru sănătate, însă unele persoane pot dezvolta reacții alergice. De exemplu, dacă înțepătura de țânțar pe lângă mâncărime mai este însoțită și de o senzație de arsură sau de durere intensă, este posibil să fie vorba de apariția unei alergii și trebuie anunțat medicul de familie.

Pe lângă neplăcerie amintite, înţepăturile/muşcăturile de ţânţari pot fi cauzele mai multor boli infecţioase. În România, ne îngrijorează în special encefalitele virale, mai exact encefalita West-Nile şi encefalita Europei Centrale. Ambele sunt transmise prin înţepăturile de insecte (inclusiv ţânţari). Boala debutează brusc, cu febră, alterarea stării generale, cefalee, vărsături în jet, iar în cazurile severe se poate ajunga la comă sau chiar deces. De aceea, se impune prezentarea de urgenţă la medic dacă apar simptomele. Cu cât este început mai repede tratgamentul, cu atât are rezultate mai bune.

Dacă plecaţi în vacanţe în afara României, amintiţi-vă că tot prin mușcăturile de țânțari se transmite şi virusul Zika, febra galbenă sau malaria. Atunci când ca urmare a unei înțepături de țânțar apar febra și frisoanele, oboseala sau durerile de cap, este posibil ca persoana vătămată să fie expusă la o boală transmisă de insecte și trebuie solicitat ajutorul medical de urgență.

Cum puteţi preveni muşcăturile de ţânţari

RepelX, muscaturi de tantari, tantari,

Fie că plecați în vacanță, într-o zonă cu risc de expunere la boli precum malaria, zone propice pentru țânțari, fie că vreţi să evitaţi muşcăturile ţânţarilor „autohtoni” luați măsuri de prevenție. De exemplu, purtaţi haine care acoperă cât mai bine pielea și oferă protecție, utilizaţi repelente, cum ar fi spray-ului RepelX și a gelului cu același nume, de la Assista. De asemenea, evitaţi zonele umede sau cu vegetație densă.

RepelX Spray împotriva țânțarilor are efect repelent de până la 8 ore și poate fi utilizat și pe bebeluși, începând cu vârsta de 3 luni. Produsul previne eventualele înțepături ale insectelor, atunci când este aplicat atât pe piele cât și pe haine, fără să le păteze, lăsând în schimb un miros discret și plăcut.

RepelX Gel calmează rapid mâncărimea și iritația pielii, cauzate de înțepăturile de insecte (țânțari, căpușe, pureci, ploșnițe, albine, viespi, bondari, tăuni, furnici, păianjeni, acarieni). Produsul conține 98% ingrediente naturale din 6 plante: Litsea cubeba, mentă, neem, cuișoare, mușcată, wintergreen, lemongrass. Totodată, dă o senzație plăcută de răcorire pe zona de piele pe care este aplicat. Ambele produse Assista RepelX se pot achiziționa din farmaciile Catena sau online de pe springfarma.com.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.