Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Oxadol, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule 250 mg, 500 mg; cutie x 2 sau 100 blist. x 10 capsule,respectiv cutie x 1 sau 100 blist. x 10 capsule.

Indicatii:

Insuficienta ovariana primara sau secundara la pubertate (hipoplazie uterina si mamara, amenoree, vaginita atrofica). Climacteriu.

Doze:

Greata si varsaturi produse de citostatice si radioterapie. Adulti: 8 mg/zi administrate intravenos sau intramuscular lent, inaintea chimio- sau radioterapiei. Pentru protejarea fata de efectul emetic intarziat sau prelungit (dupa 24 de ore) se da oral. Dozele intre 8-32 mg se administreaza in perfperfuzie intravenoasa, diluata in 50-100 ml solutie salina izotona administrata in cel putin 15 minute Alternativ, se pot da 8 mg inaintea chimioterapiei, in injectie lenta intravenoasa sau intramuscular, urmata de 2 doze de 8 mg injectabile intravenos sau intramuscular la intervale de 2-4 ore sau in perfuzie continua, 1 mg/ora, timp de pana la 24 ore. Se poate asocia un glucocorticoid injectabil intravenos inaintea chimioterapicului. Copii: doza unica intravenos de 5 mg/m2 inaintea chimioterapiei. Se continua admimistrarea 5 zile dupa terminarea curei de citostatice. Pentru prevenirea si tratarea greturilor si varsaturilor post-operatorii. Adulti: 4 mg injectabil intramuscular sau intravenos lent, in faza de inductie a anesteziei si postoperator. Copii: intravenos lent 0,1 mg/kg, maxim 4 mg, inainte sau dupa inductia anesteziei.

Contraindicatii:

Tromboze; tumora estrogenodependenta diagnosticata sau suspectata; sangerari vaginale nediagnosticate; istoric al manifestarilor sau deteriorarii unei otoscleroze in cursul sarcinii sau in timpul unei utilizari anterioare a sterzilor; sarcina.

Atentionari:

Examene medicale periodice; prudenta in colelitiaza; tulburari tromboembolice; IC latenta sau manifesta; HTA; retentie lichidiana prin disfunctie renala; epilepsie sau migrena (antecedente de astfel de manifestari); patologie hepatica severa; endometrioza; mastopatie fibrochistica; porfirie; hiperlipoproteinemie; antecedente de prurit, icter colestatic sau herpes in timpul sarcinii sau in cursul utilizarii de preparate pe baza de estrogen; alaptare.

Reactii adverse:

Administrare vaginala: iritatie locala si prurit; tensiune sau durere mamara.