De curand, s-a demonstrat ca ouale si carnea de pui stimuleaza memoria. Acest lucru se datoreaza unui nutrient esential numit colina, care se gaseste in galbenus si care ajuta la dezvoltarea memoriei, prevenind deopotriva imbatranirea creierului si prelungind viata neuronilor.
Studiul, care s-a desfasurat de-a lungul a 10 ani, a inclus 1.400 de adulti, iar in momentul incheierii acestuia s-a ajuns la concluzia ca persoanele care consuma alimente care contin colina au rezultate mult mai bune la testele de memorie si prezinta un risc mult mai scazut de a suferi modificari ale creierului asociate cu dementa.
Alte alimente bogate in colina sunt pestele de apa sarata, laptele, boabele de fasole, germenii de grau sau legumele cu frunze verzi. Colina ajuta, de asemenea, la transmiterea impulsurilor nervoase, controleaza depunerile de colesterol, ajutand in tratamentul unor boli precum Alzheimer. Totodata, este de un real ajutor in eliminarea toxinelor de catre ficat.
Text: Ruxandra Raica
Sursa: www.newkerala.com