Frumusetea este un concept destul de dificil de definit, insa pentru fiecare femeie nemultumita de felul in care arata exista o multime de proceduri care o pot ajuta sa obtina aspectul dorit. Asta numai sub indrumarea medicului specialist si, bineinteles, cu masura. Nu putine sunt cazurile in care femeile care apeleaza la o procedura estetica nu se limiteaza doar la una si transforma un defect aproape de neobservat intr-o adevarata obsesie.
Sa privim si partea buna a lucrurilor! Chirurgia estetica va poate ajuta sa obtineti aspectul dorit, sa scapati de riduri, sa aveti o piele mai tanara sau buze mai proeminente. Pe scurt, sa va imbunatatiti aspectul si sa aratati asa cum v-ati dorit. Iata cateva proceduri chirurgicale, printre cele mai populare si printre cel mai des executate de catre medicii esteticieni.
Liftingul facial (face lifting)
Face lifting-ul se mai numeste si ridectomie, fiind o procedura destul de populara, menita sa reintinereasca persoana in cauza. Cu ceva timp in urma, persoanele care apelau la liftingul facial aveau in jur de 60 de ani. Astazi, chiar si persoanele mai tinere apeleaza la ridectomie. Procedura consta in realizarea unor incizii in partea anterioara, posterioara, deasupra urechii, precum si de-a lungul liniei scalpului, astfel incat sa se poata realiza manevrele adecvate. Printre efectele adverse se numara aparitia hematoamelor sau a echimozelor, senzatia de uscaciune a pielii si, foarte rar, complicatii.
Ridicarea pleoapelor
Blefaroplastia imbunatateste aspectul pleoapelor si va poate scapa de pungile de sub ochi, de pleoapele cazute sau de urmele noptilor pierdute. Blefaroplastia indeparteaza excesul de tesut adipos de la nivelul pleoapelor superioara si inferioara, sau excesul de piele ce creeaza pliuri, deformand aspectul natural al pleoapei superioare. Blefaroplastia se asociaza, de obicei, cu liftingul facial.
Implantul facial
Aceasta procedura este o alegere foarte buna daca doriti sa aveti un aspect al fetei aproape perfect. Implantul facial (cu silicon, de exemplu) modifica forma si conturul fetei, corectand defectele aparute in urma unor accidente sau defectele din nastere. Cu ajutorul implanturilor pot fi remodelate barbia, nasul si obrajii. Implantul propriu-zis este introdus printr-o mica incizie de-a lungul buzei inferioare (in cazul implantului de barbie), incizie numita si buzunar, iar dupa introducerea implantului, incizia este suturata. O astfel de operatie dureaza de obicei intre 30 si 45 de minute, sub efectul anesteziei generale.
Augmentarea buzelor
Augmentarea sau marirea buzelor este o procedura la care femeile apeleaza din ce in ce mai des. Ce-i drept, cine nu si-ar dori buze ca ale Angelinei Jolie? De obicei, marirea buzelor se realizeaza cu ajutorul acidului hialuronic, cu propria grasime recoltata de la pacienta sau prin folosirea unor implanturi cu silicon. Tehnica este una complexa, iar chirurgul introduce prin intermediul inciziilor implantul, iar apoi acesta este redimensionat pentru a se potrivi atat buzei superioare, cat si celei inferioare. Dupa un astfel de implant, perioada de recuperare este mai mare, de aproximativ 6 zile, timp in care buzele sunt umflate, recuperandu-si ulterior forma.
Liftingul gatului
Pielea ferma de pe gat sta, de obicei, la baza unui aspect tineresc, schimband dramatic aspectul. Liftingul gatului este o procedura aplicabila de obicei atunci cand pielea de pe gat are aspectul acela de pliuri. Cervicoplastia este una dintre tehnicile utilizate, eliminand excesul de piele. O astfel de interventie poate dura intre doua si trei ore.
Ruxandra Raica
Sursa: www.health24.com