Reteta produsului Nucita a fost conceputa de specialistii in nutritie din cadrul companiei Nutrition Research & Development pentru a oferi consumatorului un produs dietetic cu Omega-3 vegetal, fibre si magneziu. Fursecurile Nucita sunt recomandate in orice dieta sanatoasa, in regimurile de slabit hipocalorice, ca gustare in dieta sportivilor sau dieta diabeticilor.
Nucile (50% din compozitie) sunt alimente benefice pentru sanatate: ajuta la reducerea colesterolului, scad riscul de boli cardiovasculare, regleaza tranzitul intestinal, mentin sanatatea articulatiilor si pot imbunatati aspectul pielii. Cantitatea mare de grasimi sanatoase (Omega-3) si fibre face ca nucile sa ofere senzatia de satietate mult mai usor comparativ cu alte „gustari”. Un alt atu al nucilor este continutul ridicat de magneziu, care poate ajuta la reducerea riscului sindromului metabolic. Exista, de asemenea, dovezi care leaga un nivel mai mare de magneziu de o protectie relativa impotriva diabetului de tip 2.
Xylitolul este un indulcitor natural, produs prin fermentatie naturala din coceanul de porumb, folosit ca substitut pentru zahar,deoarece nu influenteaza nivelul insulinei. Acesta poate juca un rol de agent preventiv al patologiei metabolice. Indicele glicemic al xylitolului este extrem de scazut – 7, comparativ cu cel al zaharului – de 70 sau al glucozei – de 100.
Albusul de ou este o sursa bogata de proteine, foarte accesibila si usor de absorbit in comparatie cu altele, cum ar fi cea din carne. Contine putin colesterol, iar cantitatea de grasimi si calorii este si ea redusa.
Fursecurile Nucita contin: nuca (50%), xylitol, albus de ou, amidon si cafea solubila.