Prezentare:
Comprimate cu 2 mg perindopril tert-butilamina si 0,625 mg indapamid
Indicatii:
Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.
Doze:
Adulti: uretrita gonococica 800 mg in priza unica. in prostatita uzual 400 mg la 12 ore, timp de 28 zile. in infectiile necomplicate ale aparatului urinar cate 400 mg la 12 ore, timp de 3 zile. in cazul infectiilor complicate ale aparatului urinar cate 400 mg la 12 ore, timp de 10-21 zile. in gastroenterita bacteriana cate 400 mg la 8-12 ore, timp de 5 zile. In caz de IR, pentru un Cl creatinina < 30 ml/min - 400 mg o data/zi. Se administreaza pe stomacul gol (cu o ora inainte sau cu 2 ore dupa masa).
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la perindopril, la orice alt inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) sau la sulfonamide; antecedente de edem angioneurotic (edem Quincke) asociat cu terapia cu IECA; edem angioneurotic ereditar/idiopatic; sarcina; alaptare; insuficienta renala severa (clearance creatinina
Atentionari:
Este posibila aparitia unei tuse seci, caz in care va trebui consultat medicul pentru a decide daca tratamentul trebuie continuat. Sportivii trebuie atentionati ca acest produs contine o substanta activa ce poate determina o reactie pozitiva la testul antidoping. Exista risc de aparitie a neutropeniei/agranulocitozei la pacientii imunodeprimati.
Reactii adverse:
Tratamentul este in general bine tolerat. Acest medicament poate determina insa aparitia unor reactii adverse la anumiti pacienti. Aceste efecte pot fi: astenie, ameteala,vertij, cefalee, tulburari de dispozitie sau de somn, crampe musculare, parestezii, hipotensiune arteriala, reactii alergice, eruptii cutanate (eruptii macropapulare, purpura), agravarea lupusului eritematos diseminat preexistent, rar edem angioneurotic (edem Quincke), tulburari gastro-intestinale (dureri de stomac, pierderea apetitului, greata, durere abdominala, constipatie, tulburari ale senzatiei gustative), uneori poate sa apara o tuse seaca, uscaciunea gurii, risc crescut de deshidratare la pacienti varstnici sau la cei cu insuficienta cardiaca, modificari ale rezultatelor analizelor sanguine, mai ales ale concentratiei plasmatice a potasiului, in special la pacienti in varsta sau subnutriti, a concentratiei plasmatice a sodiului, calciului, ureei,creatininei, acidului uric, calciului si a glicemiei; in caz de insuficienta hepatica poate sa apara encefalopatie hepatica.