Toata lumea stie ca pestele este o sursa de proteine si nutrienti insa, in urma unor studii recente, s-au descoperit si mai multe motive pentru a consuma carnea de peste. Are putine calorii si este bogata in acizi grasi Omega-3. Chiar daca nu sunteti fan, daca mancati peste de doua ori pe saptamana, veti simti imediat efectele benefice:
- Previne bolile de inima. In urma unui studiu danez, care a analizat 49.000 de femei, s-a ajuns la concluzia ca cele care nu au mancat peste cel putin o data pe saptamana prezinta cu 50% mai multe probleme cardiovasculare, fiind mult mai expuse riscului imbolnavirii.
- Imbunatateste aspectul pielii si al parului. Cel mai mare dezavantaj al dietelor sarace in grasimi este acela de a priva parul si pielea de grasimile sanatoase de care au nevoie, lasandu-le uscate si fara stralucire. O cercetare recenta demonstreaza ca acizii grasi Omega-3 ar putea trata chiar si psoriazisul, mentinand pielea hidratata si parul stralucitor.
- Este antidepresiv. Mai multe studii au descoperit ca antidepresivele luate pe baza de prescriptie medicala impreuna cu un consum regulat de peste reprezinta o metoda mult mai eficienta in tratarea depresiei. La fel de eficace sunt si capsulele ce contin Omega-3.
- Este sursa de vitamina D. Pestele de apa sarata este o sursa de vitamina D ce amelioreaza anumite afectiuni si mentine oasele sanatoase.
Ruxandra Raica
Sursa: www.everydayhealth.com