Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Neuracin b forte, drajeuri

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie injectabila 6 mg/0,6 ml; cutie x 1 seringa preumpluta x 0,6 ml

Indicatii:

Reducerea duratei neutropeniei si a incidentei neutropeniei febrile la pacientii tratati cu chimioterapie citotoxica pentru boli maligne (cu exceptia leucemiei mieloide cronice si a sindroamelor mielodisplazice).

Doze:

Inj. intravenos sau intramuscular in 2-3 doze egale zilnice; concentratia maxima masurata intre 30 minute si o ora de la adm., se estimeaza a fi intre 4 si 12 µg/ml; maxim 16 µg/ml. Durata uzuala a trat.: 7-14 zile. Adulti cu functie renala normala: infectii urinare sau infectii sistemice care nu prezinta risc letal 4-6 mg/ kg/zi, adm. in 2-3 doze egale, la 8-12 ore sau o data/zi. in infectii cu risc letal 7,5 mg/kg/zi, in 3 doze egale, la 8 ore. Prematuri sau nou-nascuti la termen, in varsta de pana la o sapt.: 6 mg/kg/zi (3,0 mg/kg, o data la 12 ore). Nou-nascuti mai mari de o sapt. si sugari: 7,5-9 mg/kg/zi (2,5-3 mg/kg, o data la 8 ore). Copii: 6-7,5 mg/kg/zi (2-2,5 mg/kg, o data la 8 ore). Pacienti cu functie renala alterata: fie marirea intervalului intre doze, fie micsorarea dozelor. Adm intravenos: in IC congestiva, boli hematologice, arsuri grave sau bolnavi cu masa musculara redusa. Se dilueaza in 50-200 ml de ser fiziologic sau intr-o sol. sterila de glucoza 5%, cu perfuzare pe o durata d jumatate de ora pana la doua ore sau inj. direct intravenos lent, in 3-5 minute Regimuri speciale de dozare: Gonoree, la barbati si femei: doza unica inj. intramuscular de 300 mg, cate o jumatate de doza in fiecare fesa. Infectii urinare necomplicate: doza unica zilnica intramuscular de 3 mg/kg, timp de 7-10 zile. Hemodializati: la sfaroitul fiecarei perioade de dializa 2 mg/kg. Adm. conjunctivala: se instileaza 1-2 picaturi de 3 ori/zi sau 0,5-1 cm ung. x 3-4/zi, in sacul conjunctival.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, copii sub 18 ani.

Atentionari:

Pacientii cu un istoric recent de infiltrate pulmonare sau pneumonie prezinta un risc crescut. Se opreste trat. la aparitia semnelor de sindrom de detresa respiratorie. Marimea splinei trebuie atent monitorizata. Se monitorizeaza regulat numarul de trombocite si hematocritul. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Dureri osoase, splenomegalie, alergii, cresterea valorilor acidului uric si fosfatazei alcaline, greata, artralgie, mialgie, pneumonie interstitiala, edem pulmonar, infiltrate pulmonare, fibroza pulmonara, trombocitopenie, leucocitoza.