Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Neodex, sol. oft.

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate 400 mg acid acetilsalicilic si 32 mg cafeina anhidra; ct. x 2 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate usoara-medie cu diferite localizari: cefalee, migrene, mialgii, artalgii, alte dureri reumatice, nevralgii, dureri dentare, dureri postoperatorii, dureri intercostale, sciatica, dismenoree.

 

Doze:

Injectabil intramuscular 1 fiola (1000 mg) la intervale de 10-14 saptamani. Injectiile vor fi facute foarte lent. Oral: barbati: 10-50 mg/zi; femei: 50-200 mg/zi; copii: 10-30 mg/zi sau la 2-3 zile, pe o durata limitata, de 4-6 luni. Este de preferat ca 1/2 din doza sa fie luata dimineata si 1/2 seara. Extern: 5 g gel, o data pe zi, la aprox. aceeasi ora, preferabil dimineata, pe pielea curata, uscata, sanatoasa, pe ambii umeri, pe ambele brate sau pe abdomen.

 

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare din componentele produsului, ulcer gastro-duodenal activ, gastrite, boli cu risc hemoragic mare, insomnie, copii cu varsta sub 7 ani. Este contraindicat in primul trimestru de sarcina si inainte de travaliu.

 

Atentionari:

La pacientii cu astm bronsic si alte alergii, ca si la cei cu hipersensibilitate la antiinflamatoare nesteroidiene, pot fi declansate crize de dispnee si alte reactii alergice de tip anafilactic. Prin continutul sau in cafeina, poate pozitiva testele de control antidoping. Copii: la copiii cu gripa, viroze respiratorii sau varicela exista risc de complicatii infectioase si sindrom Reye. Se impun precautii in cazul existentei urmatoarelor situatii: antecedente de ulcer si gastrita (risc de hemoragii digestive), insuficienta renala cronica, insuficienta hepatica, astm bronsic, guta, epilepsie, angina pectorala si aritmii.

 

Reactii adverse:

Tulburari digestive: epigastralgii, mici sangerari digestive, greata, varsaturi, diaree sau constipatie, dureri abdominale. Reactii alergice: eruptii cutante, edem angioneurotic, crize de astm bronsic, mai rar reactii de tip anafilactoid mergand pana la asfixie sau colaps (la pacientii cu hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nesteroidiene). Afectare renala: nefrita interstitiala, necroza papilara, retentie hidrosalina. Tulburari neurologice: insomnie, tremor fin al extremitatilor. La supradozare apar: tulburari gastrointestinale (hemoragii, greata, varsaturi), fenomene de salicism (ameteli, cefalee, tinitus si surditate partiala, tulburari de vedere, greata, voma, somnolenta sau excitatie cu stare confuziva, cresterea temperaturii, eruptii acneiforme). Simptome datorate cafeinei: tahicardie, extrasistole, insomnie, tulburari respiratorii, tremor.