Revista care te menține sănătos

Știri

Monitorizarea ritmului cardiac, posibilă modalitate de depistare a depresiei

Elena Coroianu; sursa: dailymail.co.uk
23 septembrie 2020
Share
Exclusiv online
Monitorizarea ritmului cardiac, posibilă modalitate de depistare a depresiei

Un studiu recent a constatat că inima oamenilor deprimați bate, în medie, de 10-15 ori în plus pe minut în timpul zilei. Iar ritmul lor cardiac scade noaptea mai puțin decât la persoanele care nu au fost deprimate.

În cadrul studiului, oamenii de știință germani au urmărit 16 persoane cu depresie și 16 fără, pe parcursul a patru zile și trei nopți. În 90% dintre cazuri ei au reușit să prezică, doar pe baza ritmului cardiac, cine a avut depresie.

Experții consideră că inimile persoanelor deprimate ar putea fi nevoite să lucreze mai mult, deoarece din cauza stresului sau a anxietăţii lor cronice se află în mod constant într-o stare scăzută de „luptă sau fugi”.

Inflamația în organism cauzată de o sănătate mintală slabă poate reduce, de asemenea, activitatea nervului vag, care ajută la reglarea ritmului cardiac.

În practică, descoperirile înseamnă că oamenii ar putea detecta singuri semnele timpurii ale declinului sănătăţii mentale, utilizând o brăţară fitness, 24 de ore, pentru a-și monitoriza ritmul cardiac.

Depresia, demonul care otrăveşte sufletele

Ritmul cardiac poate prezice depresia cu o precizie de 90,6%

În mod normal, ritmul cardiac este mai mare în timpul zilei și mai mic în timpul nopții. Autorii studiului spun că scăderea ritmului cardiac în timpul nopții este afectată de depresie. Iar acesta pare a fi un mod de identificare a pacienților care sunt expuși riscului de a dezvolta depresie sau de a recidiva. Voluntarii studiați, care aveau vârste similare în ambele grupuri, iar cei diagnisticaţi cu depresie încercaseră, fără rezultate, două tipuri de antidepresive. Ei au purtat senzori miniaturali de ecocardiogramă pe piept pentru a-și monitoriza ritmul cardiac zi și noapte.

Dovezile anterioare au arătat că persoanele deprimate au avut ritm cardiac mai mare, dar această ultimă cercetare a constatat că diferența este de până la 15 bătăi pe minut pe parcursul zilei.

Pentru prima dată, s-a constatat că ritmul cardiac al persoanelor deprimate scade mai puțin noaptea.

Concluzia studiului, ritmurile cardiace din timpul zilei, care, la rândul lor, au fluctuat mai puțin la cei cu depresie, ar putea fi utilizate pentru a prezice starea cu o precizie de 81%. Iar ritmurile cardiace nocturne cu o precizie de 90,6%.

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.