Revista care te menține sănătos

Wellness club

Masajul terapeutic in tratarea afectiunilor

17 mai 2024
Share

Masajul terapeutic este utilizat in tratarea unor probleme, precum durerile musculare si articulare, anxietate, stres, insomnie, imbunatatind circulatia, dar si functiile neurologice. Masajul terapeutic poate fi stimulant sau linistitor, depinzand de tehnica aplicata si de viteza.

Daca este realizat de o persoana avizata, masajul este eficient si ajuta la crearea echilibrului si armoniei interioare. In zilele noastre, stresul este un factor negativ, acest tip de masaj fiind una dintre cele mai sanatoase optiuni pentru imbunatatirea calitatii vietii.

Beneficiile masajului terapeutic

Beneficiile sunt nenumarate si exista tari care au l-au adoptat chiar si in timpul programului de serviciu, pentru ca angajatii sa fie mai putin stresati si cu mai multa putere de munca. Exista mai multe tipuri de masaj terapeutic:

  • Masajul de intretinere a sanatatii – ajuta la mentinerea generala a sanatatii;
  • Masajul care manageriaza stresul – ajuta la diminuarea tensiunii musculare si incurajeaza relaxarea generala;
  • Masajul postoperator – ajuta la reducerea perioadei de recuperare si accelereaza eliminarea anestezicului, reducand durerea si rigiditatea asociata cu odihna.

De asemenea, masajul elibereaza endorfina, ajutand la reducerea depresiei si la calmare, la diminuarea durerii asociate cu bolile in faza terminala, acordand sprijin si reducand efectele stresului emotional. Poate fi utilizat pentru ingrijirea persoanelor cu handicap, precum si a sportivilor (in urma unor posibile accidentari), imbunatatind performantele acestora.

Asadar, masajul terapeutic are diferite denumiri: de relaxare, antistres, de reabilitare, toate aceste tipuri facand parte din terapia prin masaj. De-a lungul anilor, studiile in domeniu au demonstrat ca masajul terapeutic ajuta la reducerea durerilor lombare cronice, la ameliorarea durerilor cronice si se pare ca este foarte benefic in cazul copiilor care sufera de deficit de atentie.

Atunci cand apelati la un astfel de masaj, terapeutul trebuie sa stie trecutul dumneavoastra medical. Se utilizeaza uleiuri naturale si se lucreaza asupra intregului corp, daca masajul este unul de relaxare, sau asupra zonelor unde durerea este foarte mare. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata. Masajul de relaxare nu este unul brutal sau dureros, asa ca va puteti lasa corpul „sa pluteasca”. Dupa un astfel de tratament, pacientul este incurajat sa bea multa apa, pentru ca masajul terapeutic are si proprietati detoxifiante si este nevoie de cel putin doua sedinte pentru ca efectele sa fie resimtite.

Masajul terapeutic adopta filosofia conform careia organismul stie cum sa se vindece singur, iar atingerea este semnalul organismului. Daca este realizat corect si intr-un mediu profesionist, aceasta este una dintre cele mai puternice metode de tratare si prevenire a durerii, in mod non-invaziv si sigur de vindecare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.