Cu toţii ştim – chiar dacă nu consumăm suficiente – că fructele sunt foarte sănătoase şi pline de nutrienţi. Dacă aveţi nevoie de argumente suplimentare pentru a le introduce mai des în dietă, vă prezentăm câteva informaţii surprinzătoare despre ele.
- Fructele de culoare roşie vă menţin inima puternică; cele portocalii sunt recomandate pentru sănătatea ochilor; fructele galbene menţin starea generală de sănătate; pe când cele verzi vă ajută să vă menţineţi oasele şi dinţii puternici, iar fructele de culoare violet şi albastru ajută la îmbunătăţirea memoriei.
- Un kiwi are de două ori mai multă vitamina C decât o portocală.
- Fructele uscate au mai multe calorii decât fructele proaspete, deoarece procesul de uscare reduce conţinutul de apă şi volumul.
- O ceaşcă de smochine are aceeaşi cantitate de calciu precum o jumătate de cană de lapte.
- Consumarea unui măr este o metodă mai eficientă de a rămâne treaz decât consumarea unei căni de cafea, deoarece oferă mai multă energie. Zahărul natural dintr-un măr este mai puternic decât cofeina din cafea. Apropo de mere, ştiaţi că există peste 7.000 de soiuri?
- Tulpina (lujerul) şi coaja sau pieliţa unui fruct sunt de obicei mai hrănitoare decât fructele în sine. Aşadar, dacă vă curăţaţi fructele înainte de a le mânca, este posibil să faceţi o greşeală nutriţională.
- Consumarea sucului de grepfrut în timp ce luaţi anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă poate provoca supradozaj instantaneu şi chiar deces. Aşadar, atenţie!
- Avocado este considerat a fi cel mai hrănitor fruct din lume.
- O rodie medie poate conţine 600 până la 1.400 de seminţe, dar recomandarea noastră legată de consumul ei are legătură cu vitaminele C, K, folaţii şi fibrele conţinute.
- Cojile de portocale au de peste patru ori cantitatea de fibre a fructului propriu-zis. De asemenea, conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructul în sine. Aşa este că folosirea cojii de portocale în prăjituri sau diverse preparate culinare începe să vi se pară o idee bună?