In corpul unei persoane adulte se gasesc in jur de 25 de grame de magneziu. Poate ca pare putin, mai ales daca ne gandim ca 50% se afla in tesuturile moi si 50% in oase. Fara magneziu, insa, corpul nu poate functiona corespunzator. Pentru a realiza cat de valoros este acest mineral, trebuie sa stiti ca este mai important decat calciul, sodiul si potasiul.
Rolul acestui mineral esential este de a regla ritmul cardiac, de a mentine functionalitatea musculara si nervoasa, de a intari sistemul imunitar si, nu in ultimul rand, consolidarea sistemului osos.
Tocmai de aceea, un nivel scazut de magneziu poate fi cauza aparitiei bolilor cardiovasculare, a diabetului, migrenei, spasmelor musculare, dar si a anxietatii.
Studiile arata ca aportul zilnic de magneziu poate reduce considerabil instalarea diabetului, a depresiei sau a migrenelor.
Nivelul optim de magneziu se poate pastra sau obtine cu ajutorul unei alimentatii echilibrate si sanatoase, suplimentata, eventual, de o cura cu suplimente alimentare, insa doar la recomandarea specialistului.
Cele mai bogate surse de magneziu sunt in special legumele cu frunze verzi, urmate de nuci, seminte, pestele gras si de fructe, precum avocado sau banane. Mai mult, ne putem lua doza zilnica de magneziu si din ciocolata neagra, lactatele degresate sau fructele uscate.