Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele si produsele din soia pot regla tensiunea arteriala

26 iulie 2011
Share

Prin inlocuirea dietei bazata pe carbohidrati, precum painea alba si orezul, cu lapte si produse din soia, hipertensiunea arteriala ar putea fi contracarata si, eventual, chiar prevenita, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Tulane din New Orleans.

Mult timp a fost cunoscut faptul ca laptele asigura buna functionare a oaselor si dintilor, dar contribuie si la prevenirea bolilor cronice, inclusiv a anumitor tipuri de cancer.

In mod similar, produsele din soia sunt bogate in vitamine, asigurand astfel sanatatea inimii si a oaselor, ajuta la prevenirea cancerului, amelioreaza simptomele menopauzei si ajuta la reglarea nivelului de colesterol.

Prevenirea si tratamentul hipertensiunii arteriale

Potrivit concluziilor unui studiu realizat de specialistii din New Orleans, aceste proteine prezente in lapte si soia ar putea reprezenta o componenta importanta in prevenirea si tratamentul hipertensiunii arteriale.

Desi consumul acestor proteine a dus la o scadere modesta a tensiunii arteriale, autorul studiului a mentionat ca beneficiile lor pentru sanatate ar putea reduce numarul total de accidente vasculare cerebrale, precum si o scadere a riscului aparitiei altor afectiuni cardiovasculare. Acesta a adaugat ca „reducerea nu este mare in cazul unui individ, dar semnificativa la nivel global. Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina daca descoperirile recente sunt viabile pentru o perioada mai lunga de timp”.

Text: Paula Rotaru

Sursa: www.healthnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.