Prin inlocuirea dietei bazata pe carbohidrati, precum painea alba si orezul, cu lapte si produse din soia, hipertensiunea arteriala ar putea fi contracarata si, eventual, chiar prevenita, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Tulane din New Orleans.
Mult timp a fost cunoscut faptul ca laptele asigura buna functionare a oaselor si dintilor, dar contribuie si la prevenirea bolilor cronice, inclusiv a anumitor tipuri de cancer.
In mod similar, produsele din soia sunt bogate in vitamine, asigurand astfel sanatatea inimii si a oaselor, ajuta la prevenirea cancerului, amelioreaza simptomele menopauzei si ajuta la reglarea nivelului de colesterol.
Prevenirea si tratamentul hipertensiunii arteriale
Potrivit concluziilor unui studiu realizat de specialistii din New Orleans, aceste proteine prezente in lapte si soia ar putea reprezenta o componenta importanta in prevenirea si tratamentul hipertensiunii arteriale.
Desi consumul acestor proteine a dus la o scadere modesta a tensiunii arteriale, autorul studiului a mentionat ca beneficiile lor pentru sanatate ar putea reduce numarul total de accidente vasculare cerebrale, precum si o scadere a riscului aparitiei altor afectiuni cardiovasculare. Acesta a adaugat ca „reducerea nu este mare in cazul unui individ, dar semnificativa la nivel global. Sunt necesare cercetari suplimentare pentru a determina daca descoperirile recente sunt viabile pentru o perioada mai lunga de timp”.
Text: Paula Rotaru
Sursa: www.healthnews.com