Tratamentul pentru infecții urinare poate fi o alegere destul de grea, dacă nu există o informare corectă în acest sens. Infecțiile urinare netratate pot avea consecințe serioase și simptome extrem de neplăcute. Tratamentul pentru infecții urinare neadecvat vine, la rândul lui, cu urmări pe termen lung. Un exemplu este cistita care, dacă este ignorată, poate duce la o serie de complicaţii grave, cum ar fi afectarea rinichilor. În acest context, este important să luaţi măsuri din timp, de la apariţia primelor simptome, pentru ca tratamentul infecţiilor urinare să aibă succes. În articolul următor, vă prezentăm principalele tipuri de infecţii urinare, cele mai frecvente simptome, dar şi un tratament inovator, pe bază de d-manoză. Este vorba de Femannose N, un dispozitiv medical eficient în tratamentul şi prevenţia infecţiilor urinare şi cistitei.
4 tipuri de infecţii urinare
Atunci când vorbim de infecţii urinare, din punct de vedere medical, vorbim de cele care afectează tractul urinar inferior, dar şi de cele care afectează tractul urinar superior.
Tipuri de infecţii urinare localizate în tractul urinar inferior
- Cistita reprezintă cel mai frecvent tip de infecţie urinară. Este cauzată de Escherichia coli, iar recurenţa în cazul acestei afecţiuni este comună.
- Uretrita afectează atât bărbaţii, cât şi femeile şi reprezintă inflamaţia uretrei. Poate fi recunoscută, cel mai frecvent după durerea din timpul urinării.
- Prostatita este infecţia urinară ce afectează, în special, bărbaţii cu vârsta între 30 şi 50 de ani. Durerile în zona genitală şi usturimea la urinare sunt principalele simptome care ar trebui să trimită un pacient la un consult de specialitate.
Tipuri de infecţii urinare localizate în tractul urinar superior:
- Pielonfrita reprezintă una dintre infecţiile urinare cu cea mai gravă evoluţie. Dacă este netratată poate avea consecinţe grave, precum infarct renal, septicemie sau urosepsis. Poate fi recunoscută după o simptomatologie severă, precum puroi şi/sau sânge în urină.
Infecții urinare: Cistita
Cauzată de Escherichia coli, în peste 90% din cazuri, cistita este cea mai cunoscută formă de infecții urinare. În cazul femeilor afectate de această categorie de infecții urinare, cele mai comune cazuri sunt cele de cistită acută fără complicații şi cistită recurentă. Este important de menţionat că aceste cazuri nu sunt grave, neexistând semne şi simptome precum dureri puternice, febră mare sau prezenţa sângelui în urină. În cazul acestor tipuri de infecții urinare există o posibilitate de tratament fără antibiotic, cu ajutorul Femannose N un dispozitiv medical, pe bază de d-manoză. Mai multe informaţii despre această metodă de tratament şi prevenţie pentru infecţii urinare, găsiţi în cuprinsul acestui articol. Rămânem în continuare la cistită şi atragem atenţia asupra faptului că în cazul simptomelor de infecţii urinare menţionate mai sus, precum sânge în urină, febră şi dureri mari poate fi vorba de cistită acută complicată, care poate duce la afectarea rinichilor. De aceea, în această situaţie, este necesară prezentarea de urgenţă la un medic de specialitate. Cifrele ne arată că aproximativ 10% dintre femei sunt afectate de infecția urinara numită cistită, cel puțin o dată la 12 luni. În cazul multor paciente poate apărea şi cistita recurentă. Revenirea acestei categorii de infecții urinare are loc pentru că bacteriile E. coli pătrund în țesuturile vezicii urinare, unde rămân şi unde continuă proliferarea, protejându-se astfel faţă de sistemul imun al organismului, dar şi faţă de tratament.
7 cauze şi factori de risc în cazul pacientelor cu infecții urinare
Există mai multe cauze şi factori de risc, care sunt extrem de importante în depistarea, dar şi prevenirea tuturor tipurilor de infecții urinare. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea.
- Premenopauza şi postmenopauza se află printre cauzele şi factorii de risc în cazul anumitor tipuri de infectii urinare.
- Igiena incorectă este şi ea incriminată în apariţia de infecţii urinare. Pentru a evita transmiterea bacteriilor, recomandarea specialiştilor este ca ştergerea să se facă din faţă spre spate, după urinare. Respectarea acestui sfat este extrem de important în cazul oricăror tipuri de infecţii urinare.
- Expunerea la temperaturi scăzute sau haine ude. În sezonul rece, expunerea la frig creşte riscul apariției infecțiilor urinare. De asemenea, purtarea de haine ude poate duce la apariția unui tip de infecţii urinare. De aceea, este important să aveţi grijă la aceste aspecte.
- Sarcina şi alăptarea pot fi de asemenea, factori care pot duce la apariţia unui tip de infecţii urinare.
- Raporturile sexuale frecvente pot duce de asemenea la apariţia infecţiilor urinare.
- Alimentaţia necorespunzătoare înseamnă lipsa de vitamine şi minerale din dietă, iar acest lucru poate duce la slăbirea sistemului imunitar.
- Stilul de viaţă dezordonat, lipsa somnului şi stresul, pot fi de asemenea factori care pot duce la scăderea imunităţii şi, implicit, la apariţia infecţiilor urinare.
Ce simptome apar în caz de infecții urinare
Simptomele observate în cazul infecţiilor urinare, trebuie să reprezinte un mod suficient pentru a apela la un tratament. În cazul cistitei, uretritei sau pielonefritei pot fi observate următoarele simptome.
- Culoare schimbată a urinei şi aspect tulbure
- Senzaţii de arsuri şi usturime la urinare
- Apare nevoia de a urina des, dar cantităţile eliminate sunt mici
- Apare disconfort sau durere în zona abdomenului şi în zona lombară
- Mirosul urinei se modifică, devenind mult mai pregnant
- În cazurile mai complicate, se observă sânge în urină
- Apar frisoane şi/sau febră
- Pacienta are senzaţie de febră şi vărsături
Tratament pentru infecţii urinare – Femannose N
În general, tratamentul pentru infecţii urinare s-a bazat, de-a lungul timpului, pe antibiotice. Consumul frecvent de antibiotice a dus însă la o mare problemă a societăţii în care trăim, rezistenţa la antibiotice. Vestea bună este că în situaţia cistitei acute fără complicații, cistitei recurente şi altor tipuri de infecții urinare fără complicații, există un tratament, pe bază de d-manoză, care este accesibil şi pentru femeile din ţara noastră. Dispozitivul medical Femannose N este un produs premium pentru infecţii urinare. Atenţie însă, în situaţia de infectii urinare şi cistite cu complicaţii severe, antibioticele pot fi în continuare prescrise de medicul specialist. Femannose N este un dispozitiv medical, şi nu un antibiotic, ce are ca ingredient principal d-manoza. Cercetările arată că bacteriile din tractul urinar nu pot dezvolta rezistenţă la d-manoză. Femannose N este rezultatul a multor ani de cercetări şi se dovedeşte un tratament eficient care blocheaza aderenţa agenților patogeni la membranele mucoase ale vezicii urinare. Rezultatul? Infecțiile sunt prevenite, iar bacteriile sunt neutralizate şi eliminate prin urină.
Femannose N – cum ajută în tratamentul pentru infecţii urinare
Femannose N conţine exact cantitatea de d-manoză necesară pentru cele mai bune rezultate în tratamentul infecțiilor urinare, adică 2 g de d-manoză per plic. Această cantitate a fost stabilită în urma a numeroase studii şi cercetări.
- După administrarea Femannose N, conform indicațiilor din prospect, d-manoza este transportată prin sânge, ajungând în final în vezica urinară.
- Odată ajunsă la destinație, d-manoza se atașează de fimbria (structuri minuscule care se află pe suprafața Escherichia coli). Ulterior ajută la neutralizarea acestora.
- În cazul bacteriilor E.coli care sunt deja prinse de țesuturi, d-manoza este foarte eficientă, acționând asupra acestora atunci când circulă de-a lungul uretrei. Astfel, datorită eficienţei d-manozei, bacteriile nu mai au cum să se atașeze de vezică şi sunt ulterior eliminate prin urină.
De ce să alegeţi Femannose N pentru a lupta cu infecţia urinară
Femannose N este prima alegere a femeilor din Europa, în cazul cistitei acute fără complicații, cistitei recurente şi altor tipuri de infecții urinare fără complicații, atunci când se alege un tratament fără antibiotice. Un studiu ne arată faptul că reprezentantele sexului feminin din Germania, Elveția, Belgia, Franța şi Austria au declarat că acesta este tratamentul preferat de ele1. Acum, şi reprezentantele sexului frumos din România se pot bucura de efectele remarcabile ale Femannose N, în tratamentul infecţiilor urinare. O cercetare la care au participat peste 300 de femei, diagnosticate cu cistită recurentă2, a arătat beneficiile pe care Femannose N le are în cazurile de infecții urinare. Pacientele au fost împărțite într-un grup care nu a primit niciun fel de tratament, într-un grup în care a fost administrat tratament sub formă de antibiotice şi un al treilea grup care a primit tratament pe bază de d-manoză pentru infecții urinare. Rezultatele au arătat eficienţa terapiei cu d-manoză. După 6 luni, studiul a demonstrat că 61% dintre femeile din grupul fără tratament, respectiv 20,4% dintre femeile din grupul ce a primit tratament cu antibiotice au dezvoltat cistita, din nou. În cazul femeilor ce au primit tratament cu d-manoză, procentul recurenţei a fost de doar 14,6%. Conform cercetării, aceste rezultate ne arată că tratamentul cu d-manoză în cazul infecțiilor urinare este sigur, natural şi nu are efecte adverse2.
Femannose N este un tratament recomandat şi pentru vegani, nu conține gluten, lactoză şi are o eficacitate dovedită clinic. Se administrează ușor, prin dizolvarea conținutului unui plic în apă.
Rezervă acum Femannose N pe https://bit.ly/3dGA1e1 şi ridică produsul din cea mai apropiată farmacie Catena!
1IMS IQWIA, Sell Out MAT Dec. 2019, date combinate din 5 tari
2Kranjec B. Et al.; World J Urol (2014); 32: 79-84