Sistemul imunitar puternic are un rol cheie in longevitate, insa poate duce la o fertilitate mai scazuta, este concluzia la care s-a ajuns in urma unei cercetari realizate de Universitatea Princeton. Un studiu de 11 ani pe o populatie de oi salbatice din Scotia ne poate oferi noi indicii despre cauzele care determina ca unii oameni sa se imbolnaveasca mai rau decat altii, desi sunt expusi acelorasi riscuri.
Cercetarea a demonstrat faptul ca de-a lungul timpului, in cadrul populatiei de oi s-a mentinut un echilibru intre indivizii cu imunitate si fertilitate puternica sau slaba.
Oamenii de stiinta au testat nivelul anticorpilor din sangele animalelor si au constatat ca oile al caror sange avea cei mai multi anticorpi, traiau cel mai mult.Aceste animale aveau sanse mai mari sa supravietuiasca iernilor aspre dar, cu toate acestea, faceau mai putini iezi decat celelalte. Oile cu anticorpi mai putini mureau mai devreme dar nasteau mai multi pui in fiecare an.
Cercetatorii au mai constatat si ca tendinta corpului de a da un raspuns puternic sau slab la infectii tine de mostenirea genetica. Studiul este important deoarece arata ca imunitatea poate scadeau sau creste succesul evolutiei, in functie de circumstante.
Sursa: www.sciencedaily.com