Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Implantul de san anatomic vs implantul rotund

9 iulie 2015
Share

Alegerea tipului de implant de san are un impact semnificativ asupra esteticului sanilor. Este important sa aveti cat mai multe informatii despre implanturi pentru a avea rezultatul dorit. Implantul de san anatomic este potrivit femeilor care cauta o forma naturala a sanilor si poate fi utilizat atat pentru volum, cat si pentru conturarea acestora.

Atunci cand se opteaza pentru un anumit tip de interventie chirurgicala, trebuie sa se tina cont ca implantul de san se face pentru multi ani. Acesta este principalul motiv pentru care culegerea de informatii si alegerea finala sunt extrem de importante. Implanturile de san se pot gasi in diverse forme si calitati, unele cu scopuri specifice: rotunde, anatomice, moi, texturate, cu silicon etc.

Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand alegem un implant de san?

Un implant potrivit este acela care este ales cu grija inainte. Iata de ce factori depinde acesta:

  • Masuratori. Selectia implanturilor de san incepe cu masurarea pieptului. O metoda stiintifica este folosita pentru a identifica si cuantifica variatiile de la nivelul formei pieptului, a latimii si inaltimii sanilor, tesutului sanilor, pozitia mamelonului, ptoza sanului (cat sunt de lasati sau nu) si eventualele asimetrii.
  • Anatomia implantului de san. Implanturile anatomice utilizeaza o suprafata texturata ce permite aderenta, fiind importanta pentru siguranta implantului si pentru a reduce contractia capsulara pe termen lung. Siliconul este elementul principal care determina forma si fermitatea sanilor. Siliconul poate fi facut in orice forma, de la lichid la solid. Implantul de san anatomic foloseste un gel ferm, ce permite mentinerea formei chiar si dupa compresie. Acestea favorizeaza controlul asupra formei sanului si, in acelasi timp, au consistenta tesutului mamar natural.

Implantul rotund foloseste, in general, un gel moale. Rezultatele finale ale implantului rotund depind de abilitatea acestuia de a se adapta la forma sanului, pentru ca marginile rotunde sa nu fie vizibile. Desi toate silicoanele sunt coezive, chiar si cele moi, implantul rotund nu foloseste un gel ferm si, prin urmare, sunt mai putin stabile.

Implantul rotund este folosit de zeci de ani. Desi sanii nu sunt rotunzi in mod natural, implantul rotund ramane unul dintre cele mai utilizate. Daca este plasat corespunzator, implantul rotund poate oferi un aspect natural si rezultate satisfacatoare, in special in randul femeilor tinere.

decupat implantCare sunt dezavantajele implantului anatomic?

Implantul anatomic este mai scump decat cel rotund. Desi exista si unele implanturi anatomice ieftine, acestea nu ofera o varietate de forme si nu sunt recomandate. Implantul anatomic, ca si cel rotund, se poate misca si roti in buzunarul sanului. Daca acest lucru se intampla, pot aparea asimetrii. Riscul de rotatie, insa, este foarte scazut.

Rotund sau anatomic?

Decizia alegerii intre implantul anatomic si cel rotund trebuie sa se bazeze si pe scopul estetic personal si pe forma sanului preferata. Procesul de selectie a tipului de implant trebuie sa se bazeze pe optiunile personale, in combinatie cu parerea medicala a chirurgului. Avantajele implantului anatomic sunt mai mult decat suficiente pentru a justifica folosirea acestora de catre majoritatea femeilor care vor sa aiba un aspect cat mai natural al sanilor, in timp ce implantul rotund este mai accesibil si poate fi o alegere buna pentru aproape orice femeie care isi doreste un bust mai voluminos.

Dr. Roxana Mateescu

Medic rezident geriatrie si gerontologie

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.