Femeile care consuma iaurt cu un continut scazut de grasimi in mod constant in timpul sarcinii risca sa dea nastere unor copii cu probleme. Mai exact, potrivit celor mai recente studii in acest sens, micutii sunt predispusi la astm bronsic si rinita alergica („febra fanului”).
In timpul studiului, dieta a 70.000 de femei a fost analizata atent in timpul sarcinii, iar dupa aceea, s-au studiat indeaproape problemele de sanatate ale fiecarui copil pana la implinirea varstei de sapte ani.
La sfarsit, Societatea Europeana de Boli Respiratorii a dezvaluit in cadrul unei conferinte ca afectiunile copiilor se datoreaza absentei acizilor grasi din iaurtul consumat de mamele lor inainte de a le da nastere. Cu toate acestea, rezultatele au aratat ca aportul de lapte in timpul sarcinii nu a fost legat de un risc crescut de aparitie a astmului la copil.
Leanne Metcalf, directorul de cercetare al organizatiei Asthma UK, a declarat ca exista o multime de dovezi care sugereaza ca alimentatia gravidei poate influenta sanatatea copilului. De aceea, este important ca aceasta sa discute orice aspect legat de schimbarea dietei cu medicul ginecolog.
Cristina Ionescu
Sursa: www.bbc.co.uk