Revista care te menține sănătos

Noutăți

Gastrocalmin, aliatul tău în calmarea arsurilor gastrice

26 noiembrie 2021
Share
Gastrocalmin, aliatul tău în calmarea arsurilor gastrice

Cu toții am suferit sau ne vom confrunta cu simptomele deranjante ale secreției acide la un moment dat. Aciditatea apare atunci când secreția de acid gastric este excesivă la nivelul stomacului, cauzată de obicei de erori (exces, combinații nepotrivite etc.) în alimentație. Pentru această situație și nu numai, Naturalis vă vine în ajutor cu noul supliment alimentar, Gastrocalmin.

În mod normal, este necesară o cantitate mică de acid clorhidric pentru a transforma alimentele ingerate în energie. Însă, atunci când cantitatea de acid clorhidric este în exces, apar fenomene distructive în organism. Boala de reflux gastroesofagian este o afecțiune digestivă care afectează sfincterul esofagian inferior, inelul mușchiului dintre esofag și stomac. Multe persoane, inclusiv femeile gravide, suferă de arsuri sau de indigestie acidă cauzată de boală de reflux gastroesofagian. Într-o digestie normală, sfincterul esofagian inferior se deschide și permite alimentelor să treacă în stomac, apoi se închide pentru a preveni întoarcerea acestora și a sucului gastric în esofag. Refluxul gastroesofagian apare atunci când acest sfincter este slăbit sau nu se relaxează în mod corespunzător, permițând conținutului stomacului întoarcerea în esofag.

Simptome specifice și metode de tratament

Arsurile esofagiene, numite și indigestie acidă, reprezintă cel mai frecvent simptom al bolii de reflux gastroesofagian. De obicei, se simte ca o arsură în piept, ce poate ajunge inclusiv până la nivelul gâtului. Arsura, presiunea sau durerea pot dura până la două ore și se amplifică după masă, mai ales dacă persoana se întinde sau se apleacă.

În cele mai multe cazuri este nevoie de schimbarea stilului de viață. Medicii recomandă evitarea alimentelor și a băuturilor ce pot duce la slăbirea sfincterului esofagian inferior: ciocolata, condimentele picante, grăsimile, prăjelile, cafeaua și băuturile alcoolice; dar și a alimentelor ce irită mucoasa esofagiană, precum citricele sau roșiile și preparatele obținute din acestea.

Alte sfaturi utile se referă la scăderea porțiilor de mâncare consumate, scăderea în greutate (acolo unde este cazul) și renunțarea la fumat. Medicii pot recomanda, împreună cu schimbările stilului de viață, și anumite medicamente sau suplimente alimentare.

Gastrocalmin, aliatul digestiei sănătoase

Gastrocalmin este un supliment alimentar, cu îndulcitor, fără zahăr, sub formă de comprimate masticabile, cu gust de mentă, care ajută la menţinerea confortului digestiv în cazul persoanelor cu sensibilitate digestivă.

Gastrocalmin conține carbonat de calciu, carbonat de magneziu, extract din rădăcină de lemn-dulce, extract din flori de mușețel.

Combinaţia de ingrediente, atent selecționate:

  • ajută la reducerea excesului de acid ce determină simptomele neplăcute caracteristice hiperacidităţii gastrice;
  • protejează mucoasa esofagiană de conținutul gastric iritant;
  • stimulează funcţionarea normală a enzimelor digestive;
  • nu conține zahăr şi are un gust plăcut de mentă.

Carbonaţii de calciu şi magneziul

  • efect de neutralizare a excesului de acid ce determină simptomele neplăcute caracteristice hiperacidităţii gastrice;
  • calciul contribuie la funcţionarea normală a enzimelor digestive.

Extractul din flori de mușețel

Pentru mușețel au fost documentate acțiuni farmacologice antibacteriene, antifungice, antiinflamatoare, antispasmotice, antiulceroare, antivirale și sedative. Printre altele, mușețelul este indicat în cazul colicilor, a tulburărilor digestive însoțite de durere și balonare (gastrită hiperacidă, ulcer gastric, colită), spasme intestinale, indigestie, diaree.

Lemnul-dulce

Lemnul-dulce este oplantă medicinală folosită pentru afecţiuni ale sistemului digestiv şi respirator. Flavonele conţinute în extractul de lemn-dulce deglicirinizat au efect tonic asupra mucoasei esofagiene și digestive și acţiune antioxidantă şi hepatoprotectoare. În plus, conform studiilor in vitro, au efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriei Helicobacter pylori (responsabilă pentru majoritatea ulcerelor şi inflamaţiilor digestive).

Extractul de lemn-dulce deglicirinizat acționează prin stimularea sintezei de glicoproteine ce determină accelerarea secreţiei de mucină, componentă a mucoasei gastrice, ce protejează împotriva acţiunii corozive a pH-ului acid, determinând o creștere a duratei de viață a celulelor epiteliale.

Extractul de lemn-dulce este recomandat și pentru reducerea stresului, factor de risc recunoscut pentru problemele digestive.

Disponibil in farmaciile

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.