Revista care te menține sănătos

Știri

Fundația Fildas Art susține expoziţia de pictură a elevilor Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” din București

27 martie 2015
Share

Miercuri, 15 aprilie 2015, ora 11:30, Sala ATRIUM,clădirea JDE, Rue Belliard 99, etaj 6 (Foyer 6 JDE), Bruxelles, la sediul Comitetul Economic şi Social European (CESE) / The European Economic and Social Committee (EESC) / Comité économique et social européen, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură a elevilor din anii terminali și absolvenților Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza București.
Expoziția se intitulează simbolic Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de Futures odysséeys” / So long ago in the futuredreams for future Odysseys” și prezintă 50 de lucrări realizate de elevii Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”.

Acest eveniment care este inclus în programul conferinței organizate de grupul Space and society este susținut de Fundația Fildas Art, președinte Anca Vlad.

Expoziţia ”Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de Futures odysséeys / „So long ago in the future Dreams for Future Odysseys poate fi vizitată în zilele de miercuri 15 aprilie și joi 16 aprilie, între orele 9.00 – 13.30.
Adresa: CESE – clădirea JDE, Rue Belliard nr. 99, etaj 6, Sala Atrium, Bruxelles

 

Despre Fundația FILDAS ART

Implicarea Președintelui Fondator Anca Vlad în viața socială și culturală a Bucureștilor, a țării și nu numai a condus, firesc, la apariția fundației Fildas Art, care susține artiștii și manifestarile cultural-artistice. De la bun început Fildas Art și-a propus sa fie ca o rază de lumină într-o lume marcată de rutina și monotonia vieții cotidiene, oferind veritabile balsamuri culturale pentru suflete!
Rolul Galeriei SENSO (Bd. Unirii nr. 15) este acela de a reconstitui un spațiu benefic de manifestare a emotiei și energiei creatoare generate de lucrările artiștilor, pictori, sculptori, graficieni, artiști vizuali ș.a.
Catena Grup, prin ProgramulCatena pentru Artă” este sponsor al evenimentelor găzduite de Galeria SENSO.

Fundaţia Fildas Art şi Asociaţia Femeilor Creatoare în Arta Plastică din România au lansat și inițiat în 2004 proiectul ”Poduri europene”. De atunci, an de an se organizează Ateliere și Tabere Internaţionale de Creaţie, reunind artiste din România și din mai multe ţări europene. În acelaşi timp, cel puţin o dată pe an, Galeria SENSO din București și Muzeul de Artă Constanța găzdueisc expoziţii ample cu lucrările realizate de artistele participante în Taberele de Creație ”Poduri Europene” de la Eforie Sud.

Vă invităm să vizionaţi reportajele Sensotv.ro dedicate expoziţiilor/evenimentelor/vernisajelor găzduite până acum de Galeria SENSO, dar și proiectului cultural ”Poduri Europene accesând link-urile:
http://www.sensotv.ro/arte/categorie-arte-vizuale
http://www.sensotv.ro/arte/arte-vizuale/poduri-europene

 

Despre Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”

A fost înființat în 1949 sub numele de „Școala Medie Tehnică de Artă”. El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzica și desen. De-a lungul anilor și-a schimbat sediul, și-a schimbat si numele, însă a ramas întotdeauna o școală în care se studiază artele plastice și în care frumosul este la tot pasul. De-a lungul existenței sale, valoarea și creativitatea elevilor a fost răsplatită cu premii naționale și internaționale, precum și cu nominalizări la importante expoziții din străinătate. În prezent, peste 900 de elevi studiază aici, atât în ciclul gimnazial, cât și în cel liceal unde își desfasoară și își desăvârșesc studiile artistice în mai multe ateliere: arte grafice, arte murale, arte textile, ceramică, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictură de șevalet, restaurare și artă religioasă, scenografie și sculptură.

 

Despre Comitetul Economic şi Social European (CESE)

Scopul CESE este acela de a informa organizaţiile, instituţiile, mijloacele de comunicare în masă şi cetăţenii despre rolul şi activităţile CESE, un organ consultativ al Uniunii Europene.
Înfiinţat în 1957, acesta are rol consultativ pe lângă principalele instituţii europene (Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European). Consilierea se realizează prin avize privind propunerile legislative ale UE şi prin avize din proprie iniţiativă privind teme care trebuie abordate. Una din sarcinile principale este de a asigura „o punte” între instituţiile UE şi o „societate civilă organizată” prin promovarea democraţiei participative în UE şi ajutăm la promovarea rolului organizaţiilor societăţii civile prin instituirea unui „dialog structurat” cu aceste grupuri din statele membre UE şi din alte ţări din întreaga lume. Membrii CESE reprezintă o largă varietate de interese culturale, sociale şi economice din ţările lor și formează o punte între UE şi organizaţiile societăţii civile din statele membre.

 

Oana Georgescu, PR Specialist
Mobil: 0741106723
E-mail: [email protected] / [email protected]
https://www.facebook.com/pages/Galeria-Senso/656699487722691

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.