Revista care te menține sănătos

Prevenție

Factorii-cheie in prevenirea cancerului

29 octombrie 2014
Share

Preventia este cea mai importanta arma in ceea ce priveste lupta impotriva cancerului. In acest sens exista mai multe masuri pe care oamenii le pot lua pentru a tine cancerul la distanta. Una dintre acestea ar fi mentinerea unui sistem imunitar puternic.

Stilul de viata, alimentatia, stresul, mediul inconjurator se numara printre factorii care trebuie luati in calcul. Gasiti mai jos cateva sfaturi pentru a mentine sanatatea organismului.

Alimentatia si cancerul

Potrivit studiilor in domeniu, 60% din tipurile de cancer existente sunt legate de factorii alimentari. O dieta echilibrata presupune consumul de fructe (cu un continut scazut de zaharuri), de legume, seminte si, pe cat posibil, alimente fara gluten. Consumul produselor de origine animala trebuie limitat. Asadar, renuntati la mezeluri si, in general, la alimentele procesate, mai ales in cazul femeilor expuse riscului de cancer de san.

Elementele nutritive care nu trebuie sa lipseasca

Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca betacarotenul (morcovi, cartofi dulci, spanac, legume cu frunze verzi), vitamina B6 (banane, mere, morcovi), vitamina C (citrice, ardei gras, fructe de padure, gutui, mere), vitamina E (migdale, oua, avocado, ficat), acid folic (sfecla, varza, oua, citrice), seleniu (fructe de mare, seminte de floarea-soarelui, carne de vita, de pui, ciuperci), magneziu (seminte de dovleac, cacao, seminte de susan, migdale), zinc (nuci si seminte, peste, orez, avocado), coenzima Q10 (peste, ulei din seminte de struguri, fistic, spanac). In plus, asigurati-va ca veti consuma indeajuns usturoi, broccoli, seminte de in, de canepa, dar si apa.

Evitati toxinele

Este foarte important sa va feriti de toxine, de substantele chimice cancerigene intalnite in produsele de uz caznic, in cele de ingrijire personala, in alimente, chiar si in apa. La fel si in cazul utilajelor industriale, al unora dintre medicamente etc. Aceasta expunere multipla se acumuleaza, iar sistemul imunitar devine stresat, celulele incep sa se deterioreze si poate aparea, astfel, cancerul.

De asemenea, traim intr-o era in care tehnologia este la inaltime. Incercati, totusi, sa limitati utilizarea telefoanelor mobile, a laptopurilor, a paturilor electrice, precum si a altor device-uri, mai ales seara, inainte de culcare, cand lumina artificiala a acestor device-uri afecteaza ritmul circadian.

Cancerul si reducerea stresului

Stresul afecteaza sistemul imunitar, iar un sistem imunitar compromis poate deschide calea catre forme diferite de cancer. De fapt, mai multi medici sustin ca tratarea starilor mentale si emotionale ale unei persoane este la fel de importanta ca si tratarea in sine a tumorilor canceroase. Un psihiatru de la Universitatea Stanford a demonstrat ca femeile care sufereau de cancer, dar care participau la terapia de grup au trait de doua ori mai mult, spre deosebire de restul femeilor. Stilul de viata trebuie examinat indeaproape, inclusiv relatiile de la serviciu, de acasa si mediul social.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.