In data de 25 martie 2009,orele 17, a avut loc a doua editie din acest an a evenimentului lunar organizat de revistele trustului de presa Galenus. Intalnirea noastra a fost gazduita de Chianti Cafe din Bv. Nicolae Titulescu, nr 92, unde ne-am petrecut 2 ore intr-o atmosfera calda si primitoare.
Si pentru ca sunt multe alimente care stiu sa ne imbete simturile la fel de usor cum reusesc sa ne afecteaze treptat sanatatea, acesta intalnire a fost dedicata gusturilor bune si cel mai important, sanatoase. Pentru a satisface si cele mai mici curiozitati ale celor prezenti in sala am adus ca invitati specialisti in materie de nutritie, dermatologie si medicina genarala.
Alaturi de noi a fost ca de fiecare data Dr. Alin Popescu specialist medicina sportiva, Dr. Corina Zugravu – specialist in igiena alimentatiei si nutritiei si Dr. Aura Vladuti- specialist dermatolog.
Partenerii nostri din acesta seara au fost Panasonic, reprezentati de Diana Iuliana Poama marketing product specialist, Kandia reprezentati de Elena Nestor si New Harmony, centru de intretinere corporala, gimnastica si masaj reprezentat de Daniela Ivanov.
Discutia a inceput cu o lectie de Chocology prezentata de Elena Nestor reprezentant Cadbury. Asa am aflat ca este stiinta din spatele celui mai gustos deliciu si anume ciocolata. Acest produs a reprezentat de secole un deliciu care a incantat gusturile si a rasfatat simturile pana la o nemarginita desfatare. Putini mai stiu insa ca initial produsele din cacao au fost folosite in scopuri terapeutice. Tocmai de aceea Luana Sahian, consultant in nutritie ne-a dezvaluit ca “ciocolata este o sursa de antioxidantinaturali care conduce la beneficii semnificative asupra sanatatii. In boabele de cacao sunt prezente cantitati mari de polifenoli care au un rol important in mentinerea sanatatii. Polifenolii sunt antioxidanti puternici care ajuta corpul sa lupte imporiva radicalilor liberi.”
Interventia Dr. Corina Zugravu a fost insa foarte importanta: ciocolata este sanatoasa, dar avand un continut ridicat de zahar ea trebuie sa fie consumata cu moderatie. Patru cubulete de ciocolata (doua daca sunt mai mari) sunt suficiente si ne feresc de riscurile unor kilograme in plus. Ionela Ghigheci – Quality and Development Manager – CadburyRomania, ne-a indulcit apoi seara cu o degustare de ciocolata Kandia. Am aflat cu acesta ocazie ca degustarea ciocolatei este o adevarata stiinta. Inainte de degustare este bine sa nu consumam produse care sa ne modifice gustul iar intre fiecare tip de ciocolata testat sa neutralizam gustul cu o gura de apa, un mar sau cativa biscuiti.
Discutia s-a dinamizat o data ce Dr. Alin Popescu impreuna cu Dr. Corina Zugravu ne-au explicat despre pericolul aditivilor alimentari si a alimentelor semipreparate. Ei au subliniat importanta alegerii produselor bio ca ideal pentru starea de sanatate a organismului. De asemena ne-au sfatuit ca in alegerea alimentelor sa optam pentru cele cu un termen de valabilitate cat mai scurt(indicator al produselor naturale) si pentru sucurile naturale cu un concentrat cat mai scazut de zahar. Ni s-a atras atentia ca sucurile pe care le facem in casa nu ne garanteaza sanatatea. Nu avem certitudinea ca fructele cumparate sunt 100% naturale ele fiind ce multe ori “coapte pe vapor”.
Si cum si painea comercializata este de multe ori inselatoare la capitolul “natural si sanatos” ea avand aditivi si coloranti alimentari, Diana Iuliana Poama reprezentant Panasonic ne-a prezentat cuptorul de paine SD255 o reala “mana de ajutor” in bucatarie. Acest cuptor ofera o varinta sanatoasa la optiunile oferite de magazine putant fi folosit si pentru hipertensivii care au contraindicatie in consumul de sare, sau pentru persoanele cu intoletanta la gluten avand chiar un program special in acest sens. Cele 10 programe de coacere si cele 3 setari posibile pentru rumenire te ajuta sa prepari nu doar paine sanatoasa, fara aditivi, cu coaja crocanta ci si prajituri pufoase de pana la 1200 g. Cuptorul e insotit de un caiet cu multe retete delicioase, ca sa-i rasfeti pe cei dragi cu gogosi, briose sau croissante proaspete, ori de cate ori au pofta. Cuva malaxorului este acoperita cu strat anti-adeziv care impiedica lipirea iar temporizatorul de intarziere a pornirii cu pana la 13 ore, te ajuta sa-ti faci programul asa cum doresti. Daca tii dieta, poti de pilda, sa faci miscare! A urmat apoi o degustare de paine care ne-a demonstrat ca acest cuptor satisface cerintele si celui mai pretentios consumator.
O alimentatie sanatoasa nu este pusa in valoare fara practicarea unei activitati fizice. De aceea Daniela Ivanov ne-a prezentat conceptul yogilates, suma de tehnici la granita dintre spiritual si fizic, adusa in Romania de Carlos L’Abbate. Yogilates ofera atat un exercitiu pentru corp cat si pentru suflet. Acestia au organizat o tombola si au oferit cate o sedinta gratuita pentru 3 dintre participanti.
In finalul intalnirii toti invitatii au primit din partea noastra si a sponsorilor evenimentului cadouri constand in sepci si tricouri de la Panasonic si, desigur, ciocolata de la Kandia.
Partenerul acestui eveniment CHIANTI CAFE, a fost o gazda excelenta, iar invitatii nostri s-au putut delecta cu preparatele lor delicioase.
Pentru ca cititorii nostri sunt foarte importanti pentru noi, aceste evenimente le sunt dedicate lor. Ele sunt menite sa creeze o legatura intre revistele trustului, medicii specialisti si cititorii fideli.
Evenimentele revistelor Farmacia Ta, Tonica si Slab sau Gras se organizeaza lunar si sunt menite sa creeze o legatura intre revistele trustului, medicii specialisti si cititorii fideli. Pentru a participa la urmatorul eveniment, accesati: farmaciata.ro