Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Epizol, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. 25 mg, 50 mg, 100 mg; ct. x 2 blist. x 15 cpr. (25 mg, 50 mg); ct. x 3 blist. x 10 cpr. (100 mg)

Indicatii:

Adulti: adjuvant sau monoterapie in trat. epilepsiei, crizelor convulsive partiale sau generalizate, convulsiillor tonico-clonice si cele asociate sindromului Lennox-Gaustaut. Copii: adjuvant in trat. epilepsiei, al crizelor convulsive partiale sau generalizate, inclusiv convulsiile tonice.

Doze:

Adulti: uretrita gonococica 800 mg in priza unica. in prostatita uzual 400 mg la 12 ore, timp de 28 zile. in infectiile necomplicate ale aparatului urinar cate 400 mg la 12 ore, timp de 3 zile. in cazul infectiilor complicate ale aparatului urinar cate 400 mg la 12 ore, timp de 10-21 zile. in gastroenterita bacteriana cate 400 mg la 8-12 ore, timp de 5 zile. In caz de IR, pentru un Cl creatinina < 30 ml/min - 400 mg o data/zi. Se administreaza pe stomacul gol (cu o ora inainte sau cu 2 ore dupa masa).

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la lamotrigina.

Atentionari:

Prudenta la copii sub 2 ani; interfera in metabolismul acidului folic; IR; intreruperea brusca poate provoca crize convulsive de rebound; asocierea cu contraceptive orale, valproat, carbamazepina; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Eruptii cutanate, sd. Stevens-Johnson si necroliza epidermica toxica, cefalee, fatigabilitate, eruptii, greata, diplopie, vedere neclara, conjunctivita, somnolenta, manifestari gastro-intestinale, iritabilitate/agresivitate, tremor, confuzie, leucopenie si trombocitopenie.