Daca ati avut o noapte de nesomn, ati consumat mai multa sare decat trebuia sau ati avut o saptamana stresanta la locul de munca, ar trebui sa stiti ca exista o procedura cu ajutorul careia ati putea scapa de toate acestea. Organismul nostru se detoxifica permanent, insa uneori devine suprasolicitat, iar rezultatele nu sunt tocmai cele asteptate.
Secretul pentru a pastra procesul natural de detoxifiere al organismului este cresterea fluxului limfatic. Drenajul limfatic manual este un tratament de stimulare a limfei, un complex de tehnici manuale utilizate pentru facilitarea eliminarii lichidelor in exces, limfa adunandu-le si purificandu-le.
Limfa este oarecum un mister pentru majoritatea oamenilor, este un lichid transparent, care circula prin vasele si ganglionii limfatici, precum si in spatiile intercelulare. In momentul in care fluxul limfatic devine lent (ca rezultat al stresului, inflamatiei, dietei sarace, interventiilor chirurgicale), toxinele se aduna in organism din ce in ce mai mult.
Cum actioneaza drenajul limfatic
In timp ce doar cateva dintre studiile stiintifice au analizat efectele drenajului limfatic manual ca tehnica de infrumusetare, rezultatele vorbesc de la sine. Imbunatatirea tonusului, a circulatiei fac din drenajul limfatic o tehnica folosita de foarte multe celebritati inainte de a calca pe covorul rosu si nu numai.
Un studiu recent demonstreaza ca stimularea sistemului limfatic contribuie la reducerea celulitei dupa o serie de tratamente si, de asemenea, tehnica este benefica in reducerea stresului. In drenajul limfatic nu este vorba despre intensitatea masajului ce stimuleaza fluxul limfatic, ci despre pozitionarea ganglionilor limfatici in organism. De exemplu, atunci cand se realizeaza drenajul limfatic pentru tratamentele faciale, se maseaza ganglionii limfatici din spatele urechilor, din partile laterale ale gatului si chiar cei aflati deasupra claviculei. Miscarile trebuie sa fie foarte usoare, sa nu deranjeze si pot fi utilizate mai multe combinatii. Tehnica trebuie repetata, iar acasa, in completarea drenajului, trebuie sa beti foarte multa apa, sa faceti miscare si sa nu consumati alimente procesate.
Avantajele drenajului limfatic
Beneficiile acestuia depasesc bariera estetica. Adeptii acestui tratament pot observa o scadere in ceea ce priveste alergiile, artrita, astmul, iar digestia, somnul si sistemul imunitar se imbunatatesc. Asadar, efectele drenajului limfatic sunt numeroase:
- Efect imunizant (stimuland fabricarea de anticorpi);
- Relaxant;
- Regenerator si cicatrizant (prin reinnoirea si accelerarea fluxului limfatic), efect antiedematos etc.
Daca vreti sa experimentati drenajul limfatic, trebuie sa apelati la ajutorul specialistilor.
Ruxandra Raica
Sursa: www.doctoroz.com