Nutritionistii atrag continuu atentia asupra consumului de fructe proaspete, indeosebi cel de struguri rosii. Unul dintre cele mai importante beneficii ale strugurilor consta in resursele importante de flavonoide din compozitie.
Strugurii rosii contin doua tipuri de flavonoide, resveratrol si quercitina, ambele dovedindu-si proprietatile antiinflamatoare si anticancer, precum si capacitatea de a preveni bolile de inima.
Unele cercetari au dovedit ca doua pahare de vin rosu pe zi pot stopa dezvoltarea cancerului de prostata, afectiune aflata pe locul 3 in randul tipurilor de cancer care afecteaza persoanele de sex masculin.
Studiile efectuate arata ca resveratrolul ajuta la prevenirea artritei, dar are un impact pozitiv si asupra tratamentului indicat in bolile degenerative de disc. Quercitina s-a dovedit a fi un puternic antioxidant si un antihistaminic natural, reducand sansele de a deveni alergic la polenul din aer sau praful din casa.
Paula Rotaru
Sursa: www.naturalnews.com